Hyppää sisältöön

Xander Schauffele ja Patrick Cantlay (59,-13) rikkoivat haamurajan: ”Tämä oli vasta ensimmäinen neljännes”

Xander Schauffele voitti olympialaisissa kultaa, PGA Tourilla voitoton putki on jo yli kolmen vuoden mittainen. Patrick Cantlay (oik.) valittiin PGA Tourin pelaajaksi kaudella 2021. KUVA: GETTY IMAGES

Kalifornialaistähdet ottivat ennätystuloksella kärkipaikan PGA Tourin ainoassa nelipallo- ja nelinpelinä käytävässä kisassa, Zurich Classic of New Orleansissa.

TPC Louisiana toimii totutusti näyttämönä viidettä kertaa parikisana pelattavassa New Orleansin kilpailussa.

Mukana on erittäin hyvä määrä maailmantähtiä ja PGA Tourin eturivin nimimiehiä.

Avauspäivänä pelattiin nelipalloa, parempi tulos kultakin reiältä kirjataan korttiin.

Tulostalo oli odotetusti kova, mutta johto- ja ennästystuloksen 59,-13 syntyminen iltapäivällä oli pieni yllätys.

Xander Schauffele ja Patrick Cantlay ovat Presidents Cupissa (2019) ja Ryder Cupissa (2021) voittaneet kaikki neljä yhteistä nelinpeliään.

Torstaina he pistivät hyrskyn myrskyn nelipallossa etenkin viheriöillä ja niiden ympäristössä.

Cantlay chippasi kierroksen alkuvaiheilla sisään 12 metrin matkalta, eikä jättänyt myöskään käyttämättä mahdollisuuttaan tehdä eaglea 7,5 metrin päästä.

Yli kolme vuotta PGA Tourilla ilman voittoa pelannut Xander Schauffele ei jäänyt sivurooliin, vaan teki kierroksen aikana kuusi birdietä.

Vain kolme 12:sta puttaamalla tulleesta birdiestä tai eaglesta lähti matkalle alle kolmen metrin matkalta.

”Tulos 59 tuntuu todella hyvältä. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, uskoakseni myös Patrickille. Merkkaan saavutuksen ennätyksieni kirjaan”, Schauffele iloitsi.

”Tämä oli vasta ensimmäinen neljännes kilpailusta. Perjantain (ja sunnuntain) nelinpeli on meille mieluisa ja ehdoton vahvuutemme jota kovasti odotamme”, Cantlay kuvaili parivaljakon tunnelmia.

Tuloslistalla seuraavina vain lyönnin päässä olevat Matthew NeSmith ja Taylor Moore (-12) sekä sijoilla 3-5 olevat parijaljakot ovat meriiteiltään huomattavasti Cantlaya ja Schauffelea nimettömämpiä.

Kahdesti kisan eri parin kanssa voittanut Cameron Smith (-7) jäi Marc Leishmannin kanssa kuuden lyönnin päähän, samoin kilpailun ykkösssuokit, Viktor Hovland ja Collin Morikawa (-7).

New Orleansissa voittajaparin molemmat pelaajat kuittaavat 1,2 miljoonaa taalaa, yli neljäsosan kokonaispotista.

Oletettavaa on, että kolmen viimeisen päivän aikana nähdään totutusti tasainen, tasokas ja jännittävä kisa. Edelliskaudella Smith & Leishman voittivat Charl Schwartzelin ja PGA Tourin ikuisen kakkosen Louis Oosthuizenin vasta uusintareiällä Oosthuizenin lyötyä avauksensa veteen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa