Hyppää sisältöön

Wyndham Clark jätti olympiavoittajan hopealle: ”Olen oppinut rauhoittumaan tiukoissa tilanteissa”

Wyndham Clark ansaitsi voitostaan 3,6 miljoonaa dollari ja nousi FedEx Cupin pisteissä viidenneksi. KUVA:Getty Images

Viimeisen kierroksen alkuvaiheilla kärkeen siirtynyt suosikki Xander Schauffele sortui virheisiin, jotka avittivat ensimmäistä ykköstilaansa tavoitelleen Clarkin uudelle karkumatkalle, lopulta suvereenin esityksen jälkeen ylivoimaiseen voittoon.

PGA Tourin suuriin – 20 miljoonan dollarin palkintopotin – kilpailuihin kuuluvassa Wells Fargo Championshipissa saatiin enskertalaisvoittaja.

Wyndham Clark on kiertänyt pääkiertueella vuosia nousematta omalle tasolleen. Kuluvalla kaudella menestys oli jo ennen sunnuntain voittoa huomattavasti parempaa. Viisi sijoitusta kymmenen joukkoon enteilivät ykköstilaa, joka tuli lopulta todella kovassa seurassa.

Urheilupsykologi ja rauhoittuminen nostivat uudelle tasolle

29-vuotias Clark on tiedetty äärimmäisen potentiaaliseksi menestyjäksi, jonka läpimurron tiellä ovat olleet henkiset haasteet kentällä.

Päätöskierroksella Quail Hollow Clubilla Clark ei hermostunut menetettyään kahden lyönnin johtonsa Xander Schauffelelle, jonka odotettiin johtoon siirryttyään jättävän Clarkin vaivatta taakseen.

”Muistutin itseäni siitä, että väyliä on vielä runsaasti jäljellä, rauhoitu. Kilpailua ei voi voittaa sunnuntain ensimmäisillä väylillä”, Clark kertoi ajatuksistaan johdon menetettyään.

”Aiemmin urallani tässä samassa tilanteessa olisin nopeuttanut pelaamistani, ja ajatukseni olisivat karanneet seuraaville reiílle.”

”Jokaisen lyönnin lopputulos oli minulle elämän ja kuoleman välinen kysymys. Pelaaminen ei ollut niissä paineissa mukavaa.”

Muutos henkisissä valmiuksissa ei ole tullut itsestään. Taustaryhmänsä suosituksista johtuen Clark on pestannut avukseen urheilupsykologin ja lukenut runsaasti kirjallisuutta aiheesta.

Clarkin ja Schauffelen välinen kaksintaistelu voitosta sai sunnuntaina hyvin yllättävän käänteen. Olympiavoittajan käännettyä kahden lyönnin tappiosaseman lyönnin johdoksi, iski Clark takaisin kahta kovempaa.

Seuraavilla viidellä väylällä Clark teki kolme bidieä nipistäen kaikilla viidellä yhden lyönnin edukseen, ja karaten neljän lyönnin päähän. Tämä ero säilyi loppuun asti.

Viikonloppuun Clark lähti kisan johdossa, joka etenkin ensimmäistä voittoa tavoittelevalle luo paineita. Niitä ei näkynyt, tuloksin 63-68 Clark oli myös viikonloppuna ykkönen.

Clark nousi kerralla parrasvaloihin ja merkityksi mieheksi tuleviin kolmeen majoriin. Paikka varmistui ykköstilalla myös kauden 2024 The Mastersiin.

”Wyndham on erittäin lahjakas. Hän lyö palloa pitkälle ja on uskomattoman hyvä chippaaja.Wyndhamilla on ominaisuuksia joilla on paljon painoarvoa huippua kohden pyrittäessä”, suitsutti samassa valmennustallisa Clarkin kanssa aiemmin ollut Tony Finau.

Xander Schauffele sijoittui toiseksi, Harris English ja Tyrrell Hatton jakoivat kolmannen sijan.

Avauspäivän jälkeen johtanut Tommy Fleeetwood putosi jo toisella kierroksella terävimmästä kärjestä sijoittuen viidenneksi.

Rory McIlroyn (par) vaatimaton peli jatkui läpi viikonlopun. Hän hävisi Wyndham Clarkille 18 lyöntiä ja oli tuloslistan 47.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa