Hyppää sisältöön

WTC-iskujen uhrien omaiset tyrmistyivät Augusta Nationalin päätöksestä sallia LIV Golf -pelaajien pääsy Masters Tournamentiin

WTC-iskujen uhrien omaisia edustava järjestö toivoo, että Augusta Nationalin portit pysyisivät kiinni LIV Golfin pelaajille Mastersin aikaan. KUVA: GETTY IMAGES

Mikäli Augusta National ei pyörrä päätöstään, terrori-iskujen omaisten järjestö aikoo järjestää mielenosoituksen huhtikuussa Augustassa Mastersin aikaan.

Yhdestoista syyskuuta 2001 tapahtui Yhdysvaltain historian vakavin terrori-isku, kun kaksi kaapattua matkustajalentokonetta ohjattiin terroristien toimesta keskellä New Yorkia sijaitseviin WTC-pilvenpiirtäjiin ja kolmas kaapattu matkustajakone maan puolustusministeriön rakennukseen Pentagoniin Washingtonissa.

Iskuissa kuoli lähes 3 000 ihmistä.

The 9/11 Families United on iskujen uhrien ja niistä selvinneiden perustama järjestö, joka on ollut alusta lähtien Saudi-Arabian valtion rahoittamaa LIV Golf -kiertuetta vastaan.

Sen mukaan kiertueessa on kyse urheilupesusta, jolla Saudi-Arabia ”yrittää saada maailmaa unohtamaan, keitä he ovat ja mitä tekivät, mukaan lukien heidän roolinsa syyskuun 11. päivän iskuissa”.

”Jokaisen, joka todella vannoi, ’ettei koskaan unohda’, pitäisi olla järkyttynyt näiden golfaajien päätöksestä asettaa rahat oman maansa edelle”, järjestön nettisivuilla lukee.

Koneiden kaappaukseen osallistui yhteensä 19 terroristia, joista 15 oli saudiarabialaisia. Teoista otti vastuun Al-Qaida-terrorijärjestö, jota johti Saudi-Arabiassa syntynyt Osama bin Laden

Omaisten järjestö onkin vuosien varrella pyrkinyt tuomaan esille Saudi-Arabian valtion roolia iskuissa. Suoria todisteita ei tästä ole saatu, mutta FBI:n tutkimuksissa on tähän löydetty viitteitä, jotka ovat synnyttäneen ainakin vahvoja spekulaatioita saudien osallisuudesta.

Siksi järjestö on suhtautunut perin penseästi pelaajiin, jotka ovat siirtyneet rahan perässä LIV Golfiin.

Penseästi se suhtautuu nyt myös Augusta Nationaliin, joka kertoi aiemmin tällä viikolla, että se ei aio sulkea pois LIV Golfiin siirtyneitä pelaajia järjestämästään Masters Tournamentista.

”Pyydämme Augusta Nationalia harkitsemaan uudelleen avoimien ovien politiikkaansa LIV-golfaajille. Jos heidät otetaan vastaan ​​avosylin, olemme heidän porteilla osoittamassa mieltä huhtikuussa”, tiedotteessa varoitettiin.

Järjestö ei tunne armoa, vaikka Augusta Nationalin tiedetään suhtautuneen vähintäänkin varauksellisesti LIV Golfin tuloon ja siihen liittyneisiin pelaajiin.

Kun osa nimekkäistä LIV Golf -pelaajista haastoi PGA Tourin oikeuteen muun muassa määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä pitääkseen mahdollisuuden osallistua kiertueen kilpailuihin, tutkintamateriaaleista on käynyt ilmi, että Augusta Nationalin puheenjohtaja Fred Riley on toiminut kulisseissa LIV Golfia vastaan.

Haasteen mukaan Riley olisi henkilökohtaisesti kehottanut muutamia pelaajia olemaan liittymättä LIV Golfiin. Lisäksi hänen väitetään soittaneen Asian Tourin toimitusjohtaja Cho Minn Thantille ja varoittaneen seurauksista, mikäli Asian Tour tekisi yhteistyötä LIV Golfin kanssa.

Augusta National kertoi tällä viikolla tiedotteessaan, ettei se aio muuttaa täksi vuodeksi kriteereitään, joiden perusteella pelaajat saavat kutsun kevään ensimmäiseen major-turnaukseen. Tämä mahdollistaa 15 LIV Golf -pelaajan osallistumisen vuoden 2023 Mastersiin.

Rileyn allekirjoittamassa julkilausumassa se kertoi tekevänsä päätöksen kriteerien mahdollisesta muuttamisesta huhtikuussa.

MAINOS

Oletko päättänyt olla parempi golfari ensi kaudella?

Varaa paikka GoGolf-valmennuksen suosituilta talvikursseilta – ja nautit pelamisesta ensi kesänä aiempaa enemmän.

Etsi luettavaa