Hyppää sisältöön

World Cup – Tanska johtoon huippukierroksella

Thorbjorn Olesen ja Soren Kjeldsen kirjauttivat perjantaina bestball tuloksen 60, -12. Kierrokselle mahtui kaksi eaglea ja kahdeksan birdiä. Tulos oli päivän paras neljän lyönnin erolla.

Huippukierros lennätti Tanskalaiset kilpailun kärkeen yhteistuloksessa -12. Päivä sai upean alun Kjeldsenin upottaessa lähestymisen reiällä kolme. Kahdeksikolla Olesen chippasi toisen eaglen kuppiin. 

Vaikka kenttä oli edelleen haastava antoi kahden pallon pelaaminen mahdollisuuden aggressiivisiin lyönteihin. Bridien tekeminen ei kuitenkaan ollut helppoa ja Tanskan huipputulos jäi vaille vertaa.

Kiinan joukkue jatkoi hyvää puttaamista ja bestball tulos 65 riitti säilyttämään kilpailun kakkostilan tuloksessa -9. Avauskierroksen jälkeen kilpailua johtaneet espanjalaiset Jon Rahm ja Rafa Cabrera-Bello putosivat kolmanneksi yhteistuloksessa -8. 

Italia, U.S.A, Ranska ja Englanti jakavat neljättä sijaa tuloksessa -7. Amerikkalaiset myönsivät ettei heidän parasta peliään olla vielä nähty. Pallonlyöminen ei ollut parasta laatuaan ja lähestymisiä oli vaikea saada reiän lähelle. 

Lauantaina kilpailu jatkuu foursome pelimuodolla ja kärkiryhmissä voidaan nähdä isojakin muutoksia. Kingston Heathin kenttä on saanut pelaajilta ylistystä loistavana haasteena. Kovat griinit ja mielenkiintoiset avauslyönnit antavat lukuisia vaihtoehtoja pelistrategialle. Foursomessa tarvitaan varmaa pallonlyömistä. Varsinkin avauslyönneissä on vältyttävä isoilta virheiltä. 

Foursomessa joukkueen itseluottamus nousee tärkeään rooliin. Jos joukkue pääsee hyvään hurmokseen heti kierroksen alussa voi tunteella ratsastaa huipputuloksiin. Koska lyönnit jaetaan joukkuekaverin kanssa ei hyvään rytmiin ole helppo päästä. Lyöntejä tulee vähemmän ja svingin ajoituksen löytäminen voi olla erittäin haastavaa.

Leaderboard

Etsi luettavaa