Hyppää sisältöön

Women’s PGA Championshipin lähtöajat selvillä – Castrén selvästi kovin luu ryhmässään

Matilda Castrén nautti suunnattomasti pelaamisesta Reynolds Laken Great  Waters Coursella.

Matilda Castrén pelaa arvoturnauksessa kaksi ensimmäistä kierrosta opettavan ammattilaisen Joanna Coen ja selkäleikkauksen jälkeen uutta nousua hakevatn Caroline Inglisin kanssa.

Torstaina käynnistyy Women’s PGA Championship, jossa on mukana Suomen Matilda Castrén. Pelaajia on viivalla 156. Yksi heistä on Suomen Matilda Castrén.

Reilu viikko sitten Castrén teki historiaa ottamalla ensimmäisenä suomalaisena voiton LPGA-kiertueella. Tämän viikon arvoturnauksessa odotukset ovat jälleen suuret. Kyseessä on Matildan uran kolmas major. Kahdessa ensimmäisessä hän on sijoittunut molemmassa 30 parhaan joukkoon.

Kaikkien aikojen paras suomalaisnaisen major-sijoitus on Minea Blomqvist-Kakolla. Nykyään golfkoulua usealla eri kentällä pyörittävä ”Minni” sijoittui kahdeksanneksi vuoden 2004 Women’s British Openissa.

Maailman parhaat pelaajat mittelöivät tällä viikolla paremmuudestaan lähellä Atlantaa sijaitsevassa Athletic Golf Clubilla.

Ensimmäisestä voitostaan huolimatta Castrén ei päässyt mukaan ns. kuumiin ryhmiin. Peliseurakseen hän sai opettavan golfammattilaisen Joanna Coen ja Caroline Inglisin, joka on maailmanlistalla sijalla 366.

Inglis on LPGA-kiertueen rankingissa sijalla 139. Parhaimmillaan hän on sijoittunut kiertueen rankingissa 77:nneksi (2018). Seuraavana vuonna hän joutui selkäleikkaukseen ja palasi kehiin vasta seuraavana vuonna, jolloin hän sijoittui pistetilastossa 97:nneksi.

Ryhmän kolmas jäsen Joanna Coe ei ole menestynyt mainittavasti ammattilaiskisoissa, mutta silti starttaa jo uransa viidenteen majoriin. Tämänvuotinen Women’s PGA Championship on hänelle jo neljäs perättäinen. Sen lisäksi hän pääsi mukaan vuoden 2011 US Openiin.

Toistaiseksi hän ei ole onnistunut kuitenkin läpäisemään cutia arvoturnauksissa. Parhaat saavutukset Baltimoressa vaikuttavalla Coella on Symetra Tourilta, jossa hän on sijoittunut neljä kertaa top 10:iin. Women´s PGA Championshipiin pääsee mukaan yhteensä kahdeksan ammatikseen opettavaa naista.

Kolmikko starttaa kierrokselleen iltapäivällä paikallista aikaa klo 12.49. Suomessa kello on tuolloin 19.49.

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplay

Etsi luettavaa