Hyppää sisältöön

Will Zalatoris joutui pettymään Torrey Pinesissa: ”Uskoin jo voittaneeni”

Will Zalatoris teki kilpailunsa loppuun 13 perättäistä paria. KUVA: GETTY IMAGES

Will Zalatoris jätti viimeisenä päivänä mahdollisuutensa viheriöilä käyttämättä ja hävisi uusinnan Luke Listille.

PGA Tourin San Diegon kilpailun viimeisestä kierroksesta muodostui trilleri, jossa supertähdet Jason Day, Jon Rahm ja Justin Thomas jäivät kukin vuorollaan sivurooleihin.

Rahmilla oli viimeisellä viheriöllä mahdollisuutensa, mutta birdieputti livahti ohi.

Kunniakujaa kohden uransa ensimmäistä voittoa pääkiertueella oli matkalla 25-vuotias PGA Tourin edelliskauden tulokas Will Zalatoris, joka tasan neljä vuotta aiemmin teki samassa Farmers Insurance Openissa debyyttinsä ammattilaisena pääkiertueella.

Neljännen kierroksen sisääntulosta koitui kuitenkin Zalatorisille tuskien taival.

Kaivattuja birdejä ei syntynyt, viimeiselle viheriölle jäi kuitenkin 2,5 metrin mittainen voittoputti, joka linjankin osalta oli nuorukaiselle tuttu ja useaan kertaan harjoituskierroksilla testattu.

Ei onnnistunut sekään, vauhtia oli liian vähän, pallo kääntyi niukasti reiän vasemmalle puolelle.

“Uskoin sen menevän reikään. Aiemmin puttaamieni ja vuosien varrella näkemieni suoritusten pohjalta tiesin, että pallo ei käänny vasemmalle, mutta tämä kuitenkin kääntyi”, Zalatoris sulatteli tapahtunutta kisan jälkeen.

Zalatoris pääsi kuitenkin uusintaan, jossa hän koki nopean tappion.

Loistavan viimeisen kierroksen pelannut Luke List (66, -6) vei voiton kuin varkain. Viimeisellä varsinaisella reiällä hän oli avauksen ja toisen lyönnin jälkeen karheikossa, tehden neljästä metristä uusintaan vieneen birdien.

Uusinta kesti yhden reiän. List naulasi lähestymisensä aivan reiän viereen.

Zalatorisin missattua oman birdieputtinsa muutamasta metristä, maailmanlistalla sijalla 151. ennen kisaa ollut tour-konkari pääsi viimeistelemään uransa ensimmäisen ykköstilan PGA Tourilla.

Kilpailu oli Listille PGA Tourilla 206:s.

”Pitkän uran aikana monasti on tullut mietittyä, tuleeko oma vuoroni koskaan. Tämä on valtava helpotus”, List tunnelmoi voittopysti sylissään.

Uutta matoa koukkuun jo Pebble Beachissa

Will Zalatoris voitti vuonna 2014 US Junior Amateurin. Lupaava juniori jätti yliopiston kesken siirtyen ammattilaiseksi 2018.

PGA Tourille pääseminen otti aikansa. Vuonna 2020 hän hämmästytti US Openissa kuudennella sijalla.

Edelliskaudella The Masterin kakkostila nosti hänet tunnetuksi hahmoksi, heti perään PGA Championshipissa (8.) tuli lisää vakuutta sille, että Zalatorisissa on sankarin ainesta.

Vaikka varsinaista pelioikeutta nuorukaisella ei edelliskaudella ollutkaan, se ei estänyt häntä nousemasta PGA Tourin tulokkaaksi.

Voitto pääkiertueelta puuttuu, ja se on lauantain pettymyksen jälkeen entistä vahvemmin Zalatorisin takaraivossa hänen lähtiessä hakemaan menestystä lähes synnyinsijoiltaan, San Franciscon kupeesta Pebble Beachin kisasta.

Torrey Pinesissa Zalatorisilla oli käytössään uusi 46-tuumainen draiveri, jollainen hänelle pyynnöstään räätälöitiin muutama viikko sitten.

Mittaa avauksiin on kuulemma tullut lisää toistakymmentä metriä, lisäksi aiempaa terveellisempi ruokavalio on auttanut jaksamaan paremmin tour-elämän rasituksia.

“Ajatukset on nyt siirrettävä seuraavaan viikkoon. Pistin kaikkeni peliin tässä kisassa ja kannoin itseni tyylikkäästi läpi viikon. Peli on hyvin lähellä sitä, missä haluankin sen olevan”, Zalatoris summasi viikkoaan.

Tilastojen mukaan hän oli kolmen tilastoidun päivän aikana (North Coursella ei tilastointia) ykkönen tiiltä viheriölle (+12,45 lyöntiä), viheriöllä vasta 64:s (-1,271). Tällä luvulla ja sijalla harvoin kisoja voitetaan.

Zalatoris on ollut syksyn 2020 US Openin jälkeen maailmanlistalla sadan joukossa 16 kuukauden ajan, ja noussut parhaimmillaan 26:nneksi.

Voittoa ei ole tämän ajanjakson aikana tullut, mutta Torrey Pinesissa se oli jo parin tuuman päässä. Erityisen mielenkiintoisen Zalatorisista tekee se, että uran viidestä suurimmasta saavutuksesta kolme on tullut majoreista, vieläpä sen ajanjakson kuluessa, jolloin hänellä ei ollut täyttä pelioikeutta PGA Tourille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa