Hyppää sisältöön

Will Zalatoris haastaa Dustin Johnsonin Harbour Town Golf Linksilla

Will Zalatoris tähyää kohden voittoa

24-vuotias sensaatio osallistuu ensimmäistä kertaa kisaan Hilton Head Islandin kentällä, joka osuu hänelle kuin nenä päähän.

PGA Tourilla palataan Mastersin jälkeen upealla kisalla Hilton Head Islandilla, South Carolinassa.
Harbour Town Golf Links lukeutuu Tourin lyhimpiin ja tarkkuutta vaativimpiin kenttiin, jolla edelliskaudella juhli Webb Simpson.

Nimensä mukaisesti links-kenttä on myös yksi koko maan arvostetuimmista public courseista useimmilla listoilla

Ykkössuosikki on Dustin Johnson, jonka lähtökohta tapahtumaan kaikkea muuta kuin helppo. Hän pelaa kotiosavaltiossaan, kisassa jossa ei viidellä osallistumiskerralla ole vielä yltänyt 15:n joukkoon. 
Neljä viimeistä PGA Tourin kisaa ovat nekin menneet lähes täydellisesti vihkoon. Perjantaina hän karsiutui Mastersista. 

Kaiken lisäksi kisan pääkumppani, Royal Bank of Canada, on myös Johnsonin sponsori.
Lieko appiukkoehdokkaalla, kiekkotähti Wayne Gretzkyllä (Can)  ollut sormensa pelissä Johnsonin sopimuksen osalta?

Olisi turha väittää, etteikö maailmanlistan ykkönen kykenisi pärjäämään myös lyhyellä ja kapealla kentällä. Hänet riisutaan kentän toimesta kuitenkin aseista etenkin pitkälyöntisyyden osalta.
Maailmanlistalla Johnsonin etumatka lähimpiin haastajiinsa on vielä varsin suuri, mutta neljän kisan mittainen ”lama” olisi oivallista pudottaa omiensa joukossa South-Carolinassa ja päästä tuulettamaan yhteistyökumppaninsa lippua.

Zalaratoris vielä ulkona Fedex Cupin finaalikisoista

The Mastersin (2.) ja US Openin (6.) superyllättäjä Will Zalatoris astuu Harbour Town Golf Linksille aivan toisesta kulmasta.
Ensikertalaisena tässä kisassa ja vailla heikkoja muistikuvia edellisistä kisoista.Lähestymislyönnneissä ja viheriöiden ympärillä Zalatoris on kuluvalla kaudella ottanut paikkansa Tourin tarkimpiin kuuluvana pelaajana.
Näitä taitoja viikonlopun kisakenttä nimenomaan mittaa, joka nostaa Zalatorisin osakkeita.

Voitonnälkä nuorella miehellä on varmasti kova, sillä hänellä on PGA Tourille kuluvalle kaudelle vain väliaikainen pelioikeus. Sijoitus maailmanlistalla (27.) tuo paikan majoreihin ja WGC:n kisoihin.
Fedex Cup on oma maailmansa. Ilman täysjäsenyyttä häntä ei huomioida pistelaskussa. Mikäli kolme finaalikisaa jäävät väliin, mahdollinen paikka Ryder Cupissa saattaa jäädä tämän erikoisuuden vuoksi saavuttama

 Tie täysjäsenyyteen  käy vain PGA Tourin voiton kautta, joten ykkköstila  Harbour Townissa tai muissa normikisoisia ennen finaalien käynnistymistä elokuussa selvittäisi tilanteen kerralla.
Seuravalle kaudelle (2021-2022) pelioikeus on jo taskussa.

Will Zalatoris on pelannut US Openista alkaen 15 kertaa PGA Tourilla karsiutuen vain yhden kerran. Majorien supermenestysten lisäksi sijoituksia kärkikymmenikköön on neljä, joten saldo on  hämmentävän kova.

Järjestäjät ovat laittaneet kaksi suurinta yleisömagneettia samaan kolmikkoon torstaina ja perjantaina yhdessä Billy Horschelin kanssa.

Kuusi reikää pelattuaan Zalatoris oli Horschelin tavoin kaksi alle parin, Johnson tuloksessa -1.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa