Hyppää sisältöön

Wikström ja Koivisto hyvissä asemissa joukkuekisassa – Kärkijoukkueen amatöörin panos korvaamaton avauskierroksella

Ursula Wikströmin joukkueen kaksi muuta ammattilaisjäsentä ovat Sarah Schober ja Michele Thomson. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Amatööripelaaja oli kärkijoukkueen selvästi paras pelaaja Aramco Team Seriesin avauskierroksella. Ursula Wikströmin ja Tiia Koiviston avauskierros meni henkilökohtaisessa kisassa kehnosti, mutta joukkuekisassa he pelaavat jopa voitosta.

Ursula Wikström ja Tiia Koivisto ovat kaukana kärjestä Ladies European Touriin kuuluvan Aramco Team Seriesin Singaporen-kisan henkilökohtaisessa sarjassa.

Wikströmin (+4) sijoitus on 59:s ja Koiviston 69:s (+6). Kilpailuun mahtui mukaan 78 pelaajaa. Kisan kärjessä on Etelä-Afrikan Nicole Garcia, joka selvitti Laguna Nationalin kentän 67 (-5) lyönnillä.

Kilpailun ennakkosuosikeista Linn Grant (-4) jakaa toista ja Daniele Kang (-3) seitsemättä sijaa. Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko pelasi pariin, mikä riittää jaettuun 27. sijaan.

Sen sijaan joukkuekisassa suomalaiset taistelevat vielä jopa voitosta. Wikströmin kipparoima joukkue on jaetulla seitsemännellä sijalla tuloksella -13. Samassa tuloksessa on Klara Davidson Spilkovan joukkue, johon Koivisto kuuluu.

Kärkeen suomalaisten joukkueilla on eroa kolme lyöntiä.

Joukkuekisassa yhden joukkueen muodostaa kolme ammattilaista ja yksi amatööri. Jokaiselta reiältä joukkueen tulokseen lasketaan kaksi parasta tulosta. Myös amatöörin tulos lasketaan joukkueen tulokseen.

Joukkuekisaa johtaa Liz Youngin joukkue (-16), joka hyötyi amatöörijäsenestään poikkeuksellisen paljon. Amatöörin panos oli merkityksellinen peräti yhdeksällä reiällä. Sen lisäksi hän pelasi vähintään saman tuloksen kuin joukkueen paras tai toiseksi paras ammattilainen yhdeksällä muulla reiällä eli käytännössä hänen tuloksensa laskettiin mukaan jokaisella reiällä.

Kyseessä ei olekaan ihan kuka tahansa amatööri, vaan indonesialainen lupaava juniori Elaine Widjaja. Ilman amatöörin panosta Youngin joukkue olisi avauskierroksen jälkeen kaukana kärjestä.

”Hän pelasi fantastisesti, hän auttoi joukkuetta paljon”, Young myönsi.

Maailmanlistan ykkösen Lydia Kon kipparoima joukkue on kilpailussa jaetulla viimeisellä sijalla. Yhteensä joukkueita on 26.

Sekä joukkuekisassa että henkilökohtaisessa kilpailussa jaossa on 500 000 dollaria palkintorahaa. Kaksipäiväinen joukkuekisa päättyy huomenna. Yksilökilpailussa pelataan kolme kierrosta.

Joukkuekisan tulospalvelu | Yksilökisan tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa