Hyppää sisältöön

WGC Mexico Championship – Uusi haaste maailman parhaille

Kauden ensimmäinen World Golf Championships kilpailu pelataan ensimmäistä kertaa Meksikossa.

Kilpailu siirtyi Donald Trumpin omistamalta Miamin Trump National Doral kentältä Meksikoon. Syynä muutokselle oli kilpailun pääsponsorin Cadillacin vetäytyminen. Uutta sponsoria ei löytynyt yhdelle tourin historian vanhimmista ja tunnetuimmista areenoista ja WGC kilpailu siirtyi parhaan tarjouksen tehneelle Meksikolle. On helppo ajatella, että kilpailun kohtaloon vaikuttivat poliittiset tekijät. Vuosi sitten Donald Trumpin kampanja oli täydessä vauhdissa ja jakoi vahvasti mielipiteitä Amerikassa ja maailmalla. Kilpailun siirtyminen juuri Meksikoon oli hieman hupaisaa. Sopimus tehtiin seitsemäksi vuodeksi. 

Pelaajat ovat ottaneet uuden kilpailun vastaan innolla. Varsinkin Amerikan ulkopuoliset pelaajat pitävät ajatuksesta, että World Golf Championships kilpailuja pelataan myös muualla kuin Amerikassa. Kolme neljästä kilpailusta on pelattu Yhdysvalloissa jo useamman vuodena ajan. 

Meksikoon matkaa 49 maailman 50 parhaasta pelaajasta. Vain Jason Day jättää kilpailun väliin korvatulehduksen takia.

Kilpailu pelataan Mexico Cityssä noin 2300 metrin korkeudessa. Pelaajien on otettava huomioon lyöntipituuksien muutos korkeassa ilmanalassa ja lähestymisien pituuskontrolli nousee entistä tärkeämpään rooliin. 

Parhaimmillaan Spieth tekee tulosta lähestymisillä, lähipelillä ja putterilla.

Parhaimmillaan Spieth tekee tulosta lähestymisillä, lähipelillä ja putterilla.

GettyImages

Kisakenttä Club De Golf Chapultepec on isännöinyt Meksikon avointa mestaruuskilpailua 18 kertaa. Kisakenttä on kuitenkin maailman parhaille pelaajille täysin uusi kokemus. 6 675 metrin mitassa areena tulee pelaamaan melko lyhyenä varsinki kun draivit lentävät entistä pidemmälle. Kilpailussa tullaan näkemään yli 300 metrin ilmalentoja. 

Rory McIlroy palaa takaisin kilpagolfiin toivuttuaan kylkiluun rasitusmurtumasta. Vamma syntyi Roryn yli-innokkaasta välinetestauksesta hänen vaihdettua Callawayn mailoihin talven aikana. 

Kilpailun ennakkosuosikkeja on monia ja suuri osa kärkipelaajista on jo voittanut talven aikana. Hyvin levännyt McIlroy nousee kuitenkin oman listani ykköseksi. Toinen hyvä suosikki on loistavasti rautojaan kontrolloiva Jordan Spieth.

Leaderboard

Etsi luettavaa