Hyppää sisältöön

WGC Mexico Championship – Tasainen alku jännittävälle kilpailulle

Phil Mickelsonin bägistä töytyy usein jopa viisi wedgeä. Lyöntimatkat ovat siis hyvin hallussa lähestymisissä.

Meksikon WGC kilpailu tarjosi viihdyttävän avauskierroksen.

Viikko alkoi tasaisesti ja kuusi pelaajaa jakaa kärkisijaa tuloksessa -4. Heidän joukossa ovat mm. Phil Mickelson, Jon Rahm, Lee Westwood ja Jimmy Walker.

Myös Rory McIlroy (-3) aloitti kilpailun hyvin. Vauhtia torstaina hidasti vain paikallisesta ravintolasta tarttunut vatsavaiva, joka piti miehen hereillä kilpailua edeltävänä yönä. Heikko olo sai McIlroyn muuttamaan pelistrategian konservatiiviseksi. Tarkat avaukset ja 14 griiniosumaa tekivät päivästä helpon tuntuisen. 

Roryn paluu kylkiluuvammasta tapahtuu otollisella hetkellä. Maailmanlista on erittäin tasainen ja voitolla McIlroy nousisi jälleen ykköseksi, mikäli Dustin Johnson (-1) sijoittuu neljänneksi tai huonommin. 

Henrik Stenson joutui vetäytymään kilpailusta vatsavaivan takia. 

Mexico Cityssä 2300 metrin korkeudessa pelattavan kilpailun ilmanala asettaa uuden haasteen lyöntipituuksien hallitsemiseen. Esimerkiksi Rory McIlroy löi kolme draivia yli 360 jaardia ja yhteensä seitsemän draivia yli 330 jaardia. 

GettyImages

Lee Westwood mainitsi, että välillä pallo lähtee kontrolloimattomaan kaareen ja lentää hurjiin matkoihin. Hieman epäreiluilta tuntuviin bogeihin on totuttava sillä täyttä kontrollia on erittäin vaikea saavuttaa.

Kentän kapeat ja puiden reunustamat väylät haastavat pelaajat tarkkuudessa ja väylillä tullaan näkemään useita eri strategioita rauta-avauksista pitkiin draiveihin.

Leaderboard

Etsi luettavaa