Hyppää sisältöön

WGC Mexico Championship – Dustin Johnson jatkaa maailman huipulla

Maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson pelasi sunnuntaina toiseen peräkkäiseen voittoon.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kärkipaikkaa uhkasi joukko erittäin tasokkaita pelaajia. Kahden lyönni sisällä olivat Rory McIlroy, Phil Mickelson, Dustin Johnson sekä lyönnin johdossa ollut Justin Thomas

Kärkipelaajista vain Dustin Johnson onnistui ehjään suoritukseen ja amerikkalaisen haastajiksi nousivat Tommy Fleetwood, sekä Jon Rahm. Espanjalainen Rahm kiri jaetulle kärkisijalle ennen neljää viimeistä mutta kolmen putin bogit väylille 16 ja 17 pudottivat nuorukaisen kolmanneksi (-12). Toiselle sijalle nousi Fleetwood (-13) viimeisen väylän birdiellä, mikä laittoi pientä painetta Johnsonin lopetukselle. 

Dustin (-14) sinetöi voiton loistavalla lähestymisellä väyläbunkkerista. Strokes Gained tilastoissa Johnson oli viikon paras pallonlyöjä ja ykkönen lähestymisissä. Näyttää siltä, että Johnson viihtyy huipulla vielä pitkään. Pelin perustaso on loistava ja ote maailman kärkipaikasta yhä vankempi. Hän on pelannut kaudella 2017 kuusi kilpailua ja sijoittunut kuuden parhaan joukkoon viisi kertaa. Kaksi viikkoa sitten hän voitti Genesis Openin Los Angelesissa. 

Johnson on voittanut PGA Tourilla uran jokaisena vuonna. 2008 lähtien hänellä on 14 voittoa PGA Tourilla. Tällä aikavälillä vain Tiger Woods (18) on kerännyt enemmän ykköstiloja Amerikassa.

Leaderboard

Etsi luettavaa