Hyppää sisältöön

WGC Matchplay kerää maailmanlistan kärkinimet Teksasiin

Dell WGC Matchplay tarjoaa kevään kilpailukalenteriin oivan piristysruiskeen ennen ensi kuun Mastersia. Teksasissa Austin Country Clubilla pelattavat reikäpelit tarjoavat niin pelaajille kuin yleisöllekin erilaisen ja hieman intensiivisemmän viiden päivän kilpailukokemuksen.

Kilpailuun sai osallistumisoikeuden maailmanlistan 64 parasta pelaajaa. Tuosta joukosta ovat sivussa ainoastaan Henrik Stenson henkilökohtaisten syiden vuoksi sekä Jim Furyk rannevamman takia. Isoimpien suosikkien joukossa on tottakai tutut nimet tuon listan kärjestä.

 

Formaattiin pientä hienosäätöä

Kisa pelataan nyt toista kertaa nykyisellä formaatilla, jossa 64 pelaajaa jaetaan 16:een neljän hengen lohkoon. Näin kaikille taataan keskiviikosta perjantaihin kolme ottelua. Lohkovaiheessa voitosta saa yhden pisteen ja tasapelistä 0,5 pistettä. Muutoksena viime vuoteen lohkovaiheen pelit eivät enää mene jatkorei’ille, vaan tasapelit ovat tasapelejä. Viikonlopulle jatkaa 16 parasta ja lauantaina sekä sunnuntaina pelataan tutulla cup-kaaviolla neljännesvälieristä finaaliin.

 

Löytääkö Jordan Spieth virettään?

Maailman ykköspelaaja Jordan Spieth ei toistaiseksi ole vielä täysin saanut kauttaan käyntiin toivotulla tavalla, ja lehdistössä on spekuloitu jopa jonkinlaisesta burnoutista. Spieth itse kuittasi kuitenkin nämä puheet perusteettomiksi. Mies ei kuulu tällä kertaa kisan ykkössuosikkeihin, joka saattaa pelata tilannetta Spiethin eduksi. Lisämielenkiintoa miehelle itselleen ja faneille tuo se, että kisa pelataan hänelle jo yliopistoajoilta tutulla kentällä ja hänet arvottiin samaan lohkoon hyvän ystävänsä Justin Thomasin kanssa. Miehet kohtaavat toisensa perjantaina.

So this should be fun … ? Justin Thomas, Jordan Spieth are in the same Group @dellmatchplay

A photo posted by PGA TOUR (@pgatour) on

 

Spiethin lohko on muutenkin todella mielenkiintoinen. Kokenut Jamie Donaldson ja reikäpeleissä aiemminkin ilahduttanut, yllätysvalmis Victor Dubuisson täydentävät nelikon. Jatkoonmenijää on tuosta lohkosta vaikea lähteä arvailemaan!

 

Suosikkeina tutut nimet – McIlroy, Day, Scott, Fowler

Viime vuoden voittoaan puolustamaan lähtevä Rory McIlroy on samankaltaisessa tilanteessa kuin Spieth. Peli ei ole alkukaudesta vielä noussut odotetulle tasolle. Hidas alkukausi on toisaalta ymmärrettävää ottaen huomioon miehen ahkera kilpailutahti niin Euroopassa kuin PGA Tourillakin viime kauden lopulla. McIlroyn tilastot puhuvat kuitenkin puolestaan – Rory on timanttinen reikäpelipelaaja.

Myöskään viime viikon voittajaa Jason Dayta ei voi jättää pois laskuista. Viime viikolla mies nousi maailmanlistan kakkoseksi ja maailman ykköspelaajan titteli kiiltää varmasti jo silmissä – ero Spiethiin ei ole iso. Rickie Fowler voitti viime vuonna alkulohkonsa näytöstyyliin, mutta putosi Oosthuizenille puolivälierissä. Olisiko tämä Rickien paikka loistaa?

Myös kaksi kertaa alkuvuodesta Tourilla voittanut Adam Scott on löytänyt loistavan vireen. Joku voisi jopa spekuloida kuinka hyvä Scott olisi viime vuodet ollutkaan, mikäli olisi luottanut koko ajan tänä vuonna loistavasti toimineeseen lyhyeen putteriinsa napaputterin sijaan!

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä voisi mustaksi hevoseksi nostaa Race to Dubaita johtavan Danny Willettin. Todella kovassa vireessä oleva britti ylsi viime vuonna tässä kisassa välierään asti ja oli aiemmin tässä kuussa pelatussa WGC Cadillac Championshipissä jaetulla kolmannella sijalla. Lisäksi hän voitti viime kuussa Omega Dubai Desert Classicin. Jenkkimediassa ei juurikaan pääasiassa Euroopassa pelaavaa Willettiä ole huomioitu, joten mies saattaa yllättää monet tällä viikolla.

Reikäpeli on kuitenkin luonteeltaan yllätyksellinen, kuten Gary Woodlandin finaalipaikka viime vuonna osoitti. Epäilemättä siis puskista nousee yllätysnimi tänäkin vuonna haastamaan suosikit. Onneksi.

 

Kilpailua voi seurata Viasat Golfilta ja Viaplayltä. Lähetys alkaa klo 20.00.

Etsi luettavaa