Hyppää sisältöön

WGC-kisa päättyi Ancerin voittoon, kun DeChambeau ja English romahtivat kisan ratkaisuhetkillä

Abraham Ancer on pelannut pitkään PGA Tourin huipulla

Meksikon Abraham Ancer otti uransa ensimmäisen voiton pääkiertueella, kun Harris English ja Bryson DeChambeau romahtivat lopussa.

Meksiko Abraham Ancer otti uusinnassa voiton viime yönä Suomen aikaan päättyneessä WGC – FedEx St. Jude Invitational -kilpailussa.

Ancer ratkaisi kilpailun itselleen kolmen miehen uusinnassa tehtyään toisella playoff-reiällä birdien, kun Sam Burns ja Hideki Matsuyama joutuivat tyytymään pariin. 72 reiän jälkeen kolmikko oli päätynyt tulokseen -16.

Hän kuittasi voitostaan yli 1,5 miljoonan euron palkintopotin nousten European Tourin rankingissa seitsemänneksi ja PGA Tourin kokonaispisteissä kuudenneksi. Maailmanlistalla Ancer nousi kolkuttelemaan kympin sakkia, sillä tuore ranking-sijoitus on 11:s.

Voitto oli Ancerille uran ensimmäinen pääkiertueilla.

”Kun kävelin pois 16. reiältä, en voinut uskoa, että jaoin johtoa”, Ancer sanoi.

”Tuntui pikemminkin siltä, että olisin ollut neljä lyöntiä perässä. Sitä ei oikein voi uskoa, mitä kaikkea voikaan tapahtua”, hän jatkoi.

Moni voittotaistelussa olleista pelaajista romahti tuulisessa säässä ja yksi heistä oli pitkälyöntinen Bryson DeChambeau, joka pelasi viimeiset yhdeksän reikä peräti kuusi yli parin. Alamäki alkoi 11. reiältä, jolle ”Tiedemies” teki triplan.

Hän jäi lopulta neljä lyöntiä uusinnasta.

Myös Harris Englishin haaveet voitosta kariutuivat takaysillä. Selvässä johdossa ollut yhdysvaltalainen teki tuplat rei’ille  11 ja 14. Tuplalta varmasti tuntui myös 16 reiän bogi. Aiempina päivinä hän oli selvittänyt par 5 -reiän birdiellä.

Katso video DeChambeaun ja Englishin avauksista 11. reiällä:

English pelasi takaysin neljä yli parin ja päätöskierroksen kaksi yli päätyen tulokseen -15 (62-65-65-74) ja lyönnillä ulos uusinnasta.

Samaan aikaan PGA Tourilla pelattiin Barracuda Championship, jonka voitti Etelä-Afrikan Erik van Rooyen. European Tourin Scottish Openin voitti puolestaan isäntämaan Grant Forrest.

Tulospalvelu

European Tourin ja WGC-kilpailut on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa