Hyppää sisältöön

WGC -kaudella uskomaton loppu: Justin Rose kiri kahdeksan lyönnin eron ja voitti

Justin Rose nappasi vuoden 2017 ensimmäisen voittonsa

WGC -kausi päättyi sunnuntaina tavalla, jota kukaan ei osannut käsikirjoittaa. Läpi viikonlopun Dustin Johnsonin voittomarssilta näyttänyt kilpailu päättyi Justin Rosen vuoden avausvoittoon.

Dustin Johnson (-12) johti Justin Rosea (-14) kuudella lyönnillä kun kisaa oli jäljellä kahdeksan reikää. Maailmanlistan ykkönen ei onnistunut tekemään viimeisellä kierroksella yhtään birdietä, vaan menetti voittonsa viiden bogin myötä.

Samaan aikaan Justin Rose yltyi hurjaan takaysiin tuulisessa kelissa. Englantilainen kertoikin, että taklasi mentaalisen ongelman vaikeasta kentästä yksinkertaisella jipolla.

”Pelasin reikäpeliä kenttää vastaan. Ajattelin, että 13 alle parin on numero johon haluan päästä, luulin sen riittävän kakkossijaan. Sain onnistumisia ja pyrin pääsemään tähän numeroon reikä kerrallaan. Lopulta meninkin yhden paremmin kuin olin tavoitellut”, Rose kertoi.

Voitollaan Rose nousi RaceToDubai -listalla kolmanneksi. Kakkoseksi kilpailussa jäivät Dustin Johnson, Brooks Koepka ja Henrik Stenson kaikki kaksi lyöntiä englantilaiselle jääneenä.

European Tour jatkuu ensi viikolla Turkish Airlines Openilla, joka on kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu. Kautta on sen jälkeen jäljellä vielä NedBank Challenge Etelä-Afrikassa ja RaceToDubain finaali Dubaissa.

 

Etsi luettavaa