Westwood karkasi voittoon, Korhosella synkkä ja kallis päivä – Pulkkanen lopetti upean kauden hienolla kierroksella

Lee Westwood nosti vaimonsa syliin voiton kunniaksi - Mikko Korhonen seurasi vierestä miten kisa voitetaan

European Touria on jäljellä vain yksi kilpailu. Nedbank Challenge sai yllättävän päätöskierroksen kun Mikko Korhosen kanssa pelannut Lee Westwood oli täysin omaa luokkaansa sunnuntaina.

Mikko Korhosen mahdollisuus voittoon Nedbank Challengessa hupeni viimeistään väylän 11 tuplabogiin. Kymmenen väylän jälkeen par-tuloksessa ollut Korhonen väsähti lopussa pelaten kilpailun viimeiset kahdeksan reikää +5.

Päivän tulos 77 (+5) oli yksi päivän heikoimmista ja tiputti kolmannelta sijalta lähteneen Korhosen kisassa 16:nneksi. Loistava kisa ei saanut vielä loistavaa päätöstä, mutta ensi kerralla Korhonen lienee jälleen valmiimpi kun pelataan suuren kisan voitosta.

16:s sija toi Korhoselle kuitenkin mukavaa joululahjarahaa. 84 122 euron shekki lukeutuu Korhosen uran suurimpiin. Maailmanlistalla hän tulee olemaan todella lähellä sijaa sata kun maanantaina julkaistaan uusi lista.

Korhosen kanssa samasta tuloksesta viimeiseen päivään lähtenyt Lee Westwood näytti vierestä miten golfkisa voitetaan. Englantilainen pelasi virheettömän viimeisen kierroksen tehden yhden eaglen ja kuusi birdietä. Päivän tulos 64 (-8) nosti 45-vuotiaan kiertueveteraanin kisassa yhteistulokseen -15 ja lopulta selkeään kolmen lyönnin voittoon!

Kärkiryhmässä pitkään johtoa vaihdelleet Sergio Garcia (-11) ja Louis Oosthuizen (-12) joutuivat tyytymään himmeämpiin mitaleihin.

Tapio Pulkkanen saa olla ylpeä ensimmäisestä kaudestaan European Tourilla

Getty Images

Pulkkasen hieno kausi päättyi upeaan kierrokseen

Tapio Pulkkasen viimeinen kierros vuoden 2018 European Tourilla oli loistava. Viikonlopun tulokset 77-68 toivat lopulta yhteistuloksen +4 kun alle oli pelattuna tulokset 71-76. Keskimmäiset kierrokset veivät lopulta helsinkiläisen mahdollisuudet paikasta kiertueen finaaliin.

Nedbank Challengessa Pulkkanen jakoi sijan 50 ja tienasi 27 646 euroa.

Pulkkasen kautta voidaan lopulta pitää kuitenkin loistavana onnistumisena. Tähtihetkinä olivat Joburg Openin kolmas sija, Dunhill Links Championshipin neljäs sija oli saavutuksena kuitenkin vielä kovempi ja varmisti ensi vuoden työpaikan.

Finaaleissä jaettu kymmenes sija Turkish Airlines Openista oli loistava osoitus kyvystä menestyä myös suurten pelaajien keskellä. Toisaalta Dunhill Linksissa Pulkkanen osoitti sen jo pari viikkoa aiemmin.

Pulkkasen kausiansiot nousivat lopulta 580 000 euroon, jolla hän enemmän kuin tuplasi viime vuoden ja koko uransa ansiot. Miljoonan euron raja tienisteissä on enää muutaman kisan päässä.

Kauden pääteeksi Pulkkasen ranking European Tourilla tulee olemaan 78. Dubaissa sijoitus ei tule muuttumaan kun mukana ovat vain Pulkkasen edellä olevat pelaajat.