Hyppää sisältöön

Westerback 1897 Open avattu Hills by GoGolfissa – Bakker ja Hekkonen torstain vahvimmat

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crispin neljäs osakilpailu Westerback 1897 Open Vihdissä lähti etenemään odotetun jännittävissä merkeissä. Kilpailun yleisen sarjan johdossa on avauspäivän jälkeen kisapäivän parhaan tuloksen -7 (65 lyöntiä) tehnyt Teemu Bakker, naisten sarjaa johtaa Anastasia Hekkonen tuloksella -1 (71).

Bakker hyökkäsi yleisen sarjan kärkeen

Kiertueen aiemmissa osakilpailuissa kahdesti kympin sakkiin sijoittunut Teemu Bakker sai päiväänsä loistavan alun, ja piti kisan kärkipaikan tasaisen tappavalla tahdilla. 65 lyöntiin päätyneen Bakkerin vahva kierros sisälsi kaksi eaglea jo 31 lyönnin etuysillä. Takaysillä birdien määrä tuplaantui avauspuolikkaan kolmesta kuuteen ja bogien määrä puolittui kahdesta yhteen. 

“Pienestä se on aina kiinni! Kakkosväylä ei kyllä ihan heti avauksen jälkeen näyttänyt eaglelta. Pallo oli vain parisen metriä sisällä kentän puolella ja sattui menemään pitkä putti sisään. Olisi hyvin voinut olla outissa ja tulla tuplatripla ja ei niin hyvää kierrosta”, Bakker kuvaili ensimmäistä eagleaan.

“Niillä väylillä millä täällä pystyy hyökkäämään niin aina hyökkäsin, ja putit upposivat siinä alussa, niin sain lentävän lähdön kierrokselle. Toki tänään tuli tehtyä kolme bogia, mutta ei alhaista kierrosta pysty tekemään ilman, että lähtee hyökkäämään. Tällä kentällä tietää, että alhainen tulos on aina pelissä, niin pakko sitä on myös lähteä yrittämään.”

Bakkeria yhden lyönnin perässä seuraa Mikko Laihonen, joka löi 66 lyöntiä (-6). Alkupuolella kisaa kierrokselle lähteneen Laihosen tulos piti kärkipaikkaa lähes avauspäivän loppuun asti. Laihosesta lyönnin päässä toisistaan tulevat Henri Lahdenperä (-5) ja Miikka Mäkinen (-4). Tuloksen -3 teki kaikkiaan viisi pelaajaa.

Kaikkiaan kierroksen painoi alle parin 18 pelaajaa, mikä lupailee hyvää kisaa perjantaille.

Hekkonen naisten sarjan johtopaikalla

Anastasia Hekkonen selvitti naisten sarjan avauspäivän ainoana alle parin. Naisten kokonaisrankingissa neljäntenä ennen tätä osakilpailua oleva Heikkonen pelasi tulokseen 71 (-1), ja lähtee toiseen päivään kolmen lyönnin johtoasemassa ennen toista sijaa jakavia Maria Lahdesuota, Oona Kurosta ja Ada Huhtalaa.

Huhtala kirjasi tuloskorttiinsa neljä birdien vastapainoksi neljä bogia, ja seiskaväylä lipsahti tuplabogiksi. “Siinä tuli heikohko rauta forella ja siinä olikin vähän oletettua liukkaampi griini, niin pallo valahti toiselle puolelle raffiin, josta chippi ja kaksi puttia. Siinä ehkä vähän korostui se, että siellä oli muutama vähän vaikeampi griini”, Huhtala harmitteli.

Yllättävän helpoksi kierroksensa kulkua analysoinut Huhtala oli sinut draiverinsa kanssa, joka piti hänet poissa vaikeuksista. “Jokaikinen avaus oli tänään väylällä. Se helpotti aika paljon pelaamista, ja raudatkin osuivat aika hyvin griineihin. Pallo oli koko ajan pelissä niin sanotusti. Ja kun kelikin oli hyvä niin mikäs siinä”, Huhtala hymyili. 

Finnish Tourin finaalin toissa vuonna Nordcenterissä voittanut Huhtala lähtee tavoittelemaan Hekkosen etumatkaa luottavaisin mielin. “Jatketaan samalla tavalla. Lyöminen nyt hyvällä tolalla ja kun saa muutaman putin enemmän uppoamaan ja chipit vähän lähemmäs, niin eiköhän se siitä. Kolme lyöntiä ei ole mahdoton, kun matkaa on vielä paljon jäljellä.”

Kilpailu jatkuu perjantaina ja päätöskierros pelataan lauantaina.

Kuva: Mikko Sintonen

Etsi luettavaa