Wedgevelho Rumford teki historiaa Perthissä

Brett Rumford voitti Euroopan Tourin kilpailun kotikaupungissaan.

Australian Brett Rumford voitti ensimmäisen World Super 6 -kilpailun kotikaupungissaan. Voitto oli historiallinen, sillä kisa oli ensimmäinen laatuaan pelimuodoltaan Euroopan Tourilla.

Oikea mies voitti tällä viikolla pelatun Euroopan Tourin kokeilukisan. Brett Rumford johti kilpailua kolmen lyöntipelikierroksen jälkeen, eikä hänelle löytynyt kaatajaa myöskään reikäpelivaiheessa. Finaalissa Perthin oma poika voitti Thaimaan vasta 17-vuotiaan Phachara Khongwatmain.

Reikäpelit käytiin kuuden reiän sprintteinä. Päätöspäivän sprintteihin pääsi mukaan lyöntipeleistä 24 parasta. Lyöntipelissä loistaneet saivat pienen edun muihin nähden, sillä kahdeksan parasta pelaaja pääsi suoraan toiselle kierrokselle.

Rumford pudotti Hideto Taniharan, Wade Ormsbyn ja Adam Blandin. Finaalissa kokenut aussi sai vastaansa vasta teini-ikäisen thaimaalaisen.

Phachara Khongwatmai on Thaimaan golfin suurlupaus, sillä hän voitti ensimmäisen ammattilaiskisansa vasta 14-vuotiaana. Viime vuonna hän voitti kaksi Asian Development Tourilla kaksi kisaa. Nyt hän on Aasian pääkiertueen rahalistalla kuudentenä. Toki kausi on vasta alussa.

Brett Rumford voisi teoriassa olla Khongwatmain isä, sillä hän täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Kotikisan ykköstila oli hänelle jo uran kuudes voitto. Voittonsa ansiosta Rumford nousi Euroopan Tourin rahalisalla 11:nneksi kolkuttelemaan top-teniä.

Rumford tunnetaan erityisesti taitavana wedgepelaajana, josta tässä hieno esimerkki.

Kisan kolmanneksi sijoittui Adam Bland ja neljänneksi Jason Scrivener, molemmat Australiasta. Kaikkiaan peräti 13 australialaista pääsi mukaan reikäpeleihin, joten kotiyleisöllä oli sunnuntaina kosolti jännitettävää.