Hyppää sisältöön

Waste Management Phoenix Open – PGA Tourin suurin kilpailu

Arizonan aavikolla pelattava Phoenix Open on ylivoimaisesti PGA Tourin suosituin kilpailu kun katsotaan katsojamääriä. Viikon aikana päivien yhteenlaskettu katsojamäärä ylittää vuosittain puoli miljoonaa kannattajaa.

Vuoden 2016 kilpailun lauantaina paikalle saapui huikeat 201 003 kannustajaa ja viikon yhteenlaskettu katsojamäärä oli 618 365.

Hurjat katsojamäärät tuottavat paineita järjestäjille. Kilpailun pääsponsori on kuitenkin erittäin sopiva. Waste Management jäte ja energiayhtiö ylpeänä osoittaa kilpailun tuottavan tasan 0 grammaa jätettä. Viime vuonna kierrätettävää materiaalia kertyi 240 tonnia, tämän lisäksi 200 tonnia päätyi kompostoitavaksi ja kilpailussa käytetty sähkö tuotettiin 100% uusiutuvista lähteistä. 

Kilpailu on myös yksi tourin vanhimmista. Historia yltää aina vuoteen 1932 asti ja aikaisempiin voittajiin kuuluvat mm. Byron Nelson, Ben Hogan, Arnold Palmer ja Jack Nicklaus

Kilpailun puolustava mestari on Hideki Matsuyama, joka aloitti torstaina loistavalla kierroksella 65 (-6). Matt Kuchar nousi kilpailun johtoon avauskierroksen tuloksella 64 (-7). 

Kolme lyöntiä kärjestä (-4) löytyvät Rickie Fowler, Steve Stricker, J.B. Holmes ja Brooks Koepka. Jon Rahm ja Jordan Spieth pelasivat yhden alle parin (70). 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa