Hyppää sisältöön

Vuosaaressa pelataan pitkälle syksyyn – lippujen väri muuttui mustaksi ja tankojen materiaali tammipuuksi

Kosti Kurosen suunnittelema Vuosaari Golf avattiin pelikäyttöön kaudella 2001

Vuosaaren klubitalon edustalta kentälle aukeava näkymä on ruohon väriloistoltaan pysäyttävän kaunis. Links-tunnelmaa lisäävät ruotsalaisesta tammesta valmistetut lipputangot ja mustat liput.

Golfkautta on jäljellä viimeisten vuosien tilastojen perusteella vielä useita kuukausia. Toissatalvena maassamme pelattiin kesäviheriöillä joillain kentillä jokaisen kalenterikuukauden aikana.
Vuosaaressa kausi jatkui syksyllä 2020 tauotta marraskuun loppuun, joulukuussakin kesäviheriöt olivat käytössä neljänä päivänä, viimeksi kolme päivää ennen jouluaattoa.

Vuosaaressa kenttä laskee tavanomaista huomattavasti paremmin veden lävitseen ja pysyen kuivana. Syksyllä pelaamisen kannalta ehdoton etu on myös kentän puuttomuus, palloja ei tarvitse etsiä lehtikasojen seasta.

Vuosaaren 16:n avaus backtiiltä  tarjoaa muista poiketen haasteen lyödä puiden välisestä aukosta kohden väylää

Vuosaaren 16:n avaus backtiiltä tarjoaa muista poiketen haasteen lyödä puiden välisestä aukosta kohden väylää

Teemu Tyry

”Syksyn kuukaudet ovat meille tärkeä sesonki. Vieraspelaajien osuus kasvaa etenkin märillä keleillä, sekä siinä vaiheessa kun kenttiä muualla aletaan jo sulkea”, kertoo toimitusjohtaja Harri Mankki.

Edelliskaudella Vuosaaressa otettiin ensimmäisensä Suomessa käyttöön marraskuun lopulla muoviset lyöntimatot, joiden käytöstä saatiin kentän talvehtimisen ja kevätkunnon kannalta paljon positiivisia kokemuksia.
Lue Lisää: Vuosaaren lyöntimatot toimivat

Teemu Tyry

Kuluvan kauden uutuus, jälleen ensimmäisenä Suomessa, ovat tammivartiset lipputangot, joiden  päässä liehuu musta Vuosaari Golfin logollla varustetttu lippu. Yhdistelmä näyttää useimpien silmään erittäin tyylikkäältä ja Vuosaaren maisemaan sopivalta.

”Idea tammisista lipputangoista tuli kenttämestari Aleksi Kahrilta, joka tutki niiden saatavuutta, käyttöä links-kentillä ja soveltuvuutta Vuosaareen. Tavoitteemme oli erottua ja tuoda kenttämaisemaan visuaalista näyttävyyttä.”

Lasikuituvartiseen perustankoon verrattuna vastuullisesti kaadetusta ruotsalaisesta tammesta valmistettu tanko näyttää ja tuntuu kädessä erittäin miellyttävältä vaihtelulta tuoden hymyn huulille useaan otteeseen kierroksen aikana. 

”Meille tulleet tangot olivat links-kentille suunniteltuja 20 sentiä pidempiä, suomalaiseen standardiin normaalimittaisia. Hintakin on kohdallaan, samaa luokkaa lasikuituisten kanssa”, Mankki taustoittaa.

Vuosaari Golfissa silmä lepää eri ruoholaatujen väriloistossa

Vuosaari Golfissa silmä lepää eri ruoholaatujen väriloistossa

Teemu Tyry

Pelikierrosten määrä lähes edellisvuoden tasolla

Vuosaari Golfin vetovoimatekijöistä yksi tärkeimmistä on hyvä sijainti etenkin pääkaupunkiseudun itäpuoliskolla asuville ja liikkuville. Pelaamisen vauhti pysyi GoGolfin kierroksella (neljä henkeä) normiarkipäivänä varsin hyvänä ( tasan 4h), vaikka kenttä oli lähes täynnä. 

Kuluvalla kaudella pelit Vuosaaressa käynnistettiin vasta huhtikuussa.
”Kierrosmäärä edellisvuoteen verrattuna samalla ajankohdalla on noin 2 000 alhaisempi, silti erinomainen. Heinäkuun helteet ja elokuun sateet ovat hillinneet pelaamisen määrää. Syksystä odotellaan, toki säistä riippuen, eritttäin vilkasta.”

Kenttä oli elokuun puolivälissä erinomaisessa kunnossa. Väylillä on riittävästi tilaa, hyväpintaisilla viheriöillä korjaamattomia alastulojälkiä on erittäin harvassa.

”Vuosaari Golf pyrkii kaikissa toiminnoissaan kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen.Tästä uusin esimerkki on huoltohallin katolle tullut aurinkovoimala”, Mankki kertoo

Vuosaaren 18:s kuvattuna marraskuun lopulla 2020 antaa uskoa siihen, että pelikelejä riittää vielä pitkään

Vuosaaren 18:s kuvattuna marraskuun lopulla 2020 antaa uskoa siihen, että pelikelejä riittää vielä pitkään

Teemu Tyry

Vuosaari Golf on 20 vuoden aikana asettunut luontevalla tavalla osaksi lähiön maisemaa ja infrastuktuuria. Syksyn vierailukohteeksi se on erittäin suositeltava vaihtoehto. Pelaamisen lisäksi golfkeskuksessa kannattaa käydä tilaisuuden tullen ruokailemassa ympäri vuoden avoinna olevassa ravintolassa. 
Klubitalon edustalta näkyvä maisema on niin kiehtova, että sen koettuaan pelaamisen mahdollisuutta moni ruokailemaan saapunutkin miettii erittäin tarkkaan. 

Vuosaari Golf

Etsi luettavaa