Hyppää sisältöön

Vuosaaren ja Salon lyöntimatot saaneet erinomaisen vastaanoton – näillä kentillä pelataan viikonvaihteessa säävarauksella

Kotimaisilla kentillä on sääennusteiden mukaan seuraavina päivinä vuodenaikaan nähden hienot golfkelit. Kuva Vuosaaresta.

Golfkausi jatkuu useilla kentillä ainakin viikonlopun yli maaanantaille. Valmius niiden uudestaan avaamiseen pidetään yllä säiden lämpenemisen varalta. Jutun lopussa löydät listan kentistä, jotka ovat todennäköisesti auki viikonvaihteessa.

Vuosaari otti ensimmäisenä kenttänä Suomessa maanantaina 23.11. käyttöön matoilta lyömisen väyliltä. Salo otti tästä mallia joulukuun 1. päivästä alkaen. 

Molemmilla kentillä on jouduttu pitämään parin viimeisen viikon aikana osittain taukoa pelaamisesta.

”Lauantaina pelaajat lasketaan taas kentälle. Maanantai on näillä näkymin viimeinen pelipäivä, pakkaset pukkaaavat päälle”, kertoi Vuosaaren toimitusjohtaja Harri Mankki perjantaina.

Matolla pallo makaa korkeammalla, ja  on etenkin märällä kelillä helpommin lyötävissä etenkin pidemmillä mailoilla.

Matolla pallo makaa korkeammalla, ja on etenkin märällä kelillä helpommin lyötävissä etenkin pidemmillä mailoilla.

Vuosaaressa kuin myös toisella ”mattokentällä” Salo Golfissa pidetään avoimena kenttien avaamista talvikauden aikana, mikäli lämpimämpiä jaksoja on ennnusteissa.

”Olihan tuo edellinen talvi golfarien kannalta niin historiallinen, että meillä on syytä pitää valmius yllä tulevien kuukausien aikana”, muistuttaa Salo Golfin toimitusjohtaja Tomi Paju. 
Salossa pelattiin kaikkien talvikuukausien aikana ainakin muutama päivä, sama oli tilanne Vuosaaressa ja monilla muilla kentillä.

Matoilta lyöminen sai hyvän vastaanoton

Harri Mankki myöntää jännittäneensä ensimmäisiä päiviä, jolloin Vuoaaressa pelattin matoilla.  Muutoksesta oli informeerattu pelaajia ja omia jäseniä, muutosta helpotti myös se, että tiiauspaikoilla on ollut startteri.

”Tämä on mennyt yli odotusten. Kiitosta on tullut paljon, ymmärrystä kenttien suojelemiseen sitäkin enemmän. Kritiikki on jäänyt yksittäisiin kommentteihin, joita tällaisessa tilanteessa luonnollisesti syntyy”, Mankki iloitsee.

”Meillä on ollut vieraspelaajia, jotka ovat ostaneet maton mukaansa esitelläkseen sitä kotikentillään.”

Tomi Paju päivysti perjantaina lumisateessa kentällä tehdäkseen esittelyvideota somekanaviin.

”Lauantaina 9.30 on tarkoitus avata kenttä. Viikonloppu on joitain hajapaikkoja lukuunottamatta  erittäin hyvin täytetty. Matot on otettu mielenkiinnolla ja positiivisesti vastaan. Jos ja kun Suomessa tulevina vuosina talvipelaamisen määrä vain kasvaa, mattojen käyttöönottto tulee suurella todennäköisyydellä monella muullakin kentällä keskustelunaiheeksi. Meillä ensikokemukset ovat positiivisia”, Tomi Paju painottaa.

Vuosaari Golf | Salo Golf

Nämä kentät ovat auki viikonvaihteessa – säävarauksella

Kokosimme kenttiä, jotka ovat auki tänä viikonloppuna. Etelä-Suomeen on ennustettu viikonlopuksi noin viiden asteen lämpötiloja, mikä mahdollistaisi pelaamisen edelleen aukiolevilla kentillä. 
Kannattaa tarkistaa tilanne kenttien omilta sivuilta pelipäivänä, sillä kentät ovat auki säävarauksella. Mikäli on pakkasta, kentät ovat kiinni.
Pickala Golf
Suomen suurin golfkeskus Pickala Golf on auki aina kuin mahdollista. Siuntiossa pelataan kaikilla kolmella kentällä ja myös rangea voi hyödyntää, kun kerää pallot omatoimisesti.
Forest-kenttä toimii äkkilähtöperiaatteella, Seaside-kentälle on ajanvaraus ja Parkiin pelaajat lähetetään kahden ryhmissä.
Pickala Golf
Sea Golf Rönnäs
Isnäsissä, Porvoon ja Loviisan välissä meren äärellä sijaitsevassa golfkeskuksessa on kolme kenttää: 18 reiän Meri, 9 reiän Puisto ja par 3 -kenttä. 
Viikonvaihteessa kentät ovat ennusteen toteutuessa avoinna normaalisti. Kenttä päivittää tilanteen kotisivuilleen aamulla noin klo 8.
Sea Golf Rönnäs
Hangolf
Suomen eteläisin kenttä lupaa olla auki lumentuloon saakka. Viikonloppuna pelaajat lähetetään matkaan ykkös- ja kymppitiiltä, jotta mahdollisimman moni ehtisi pelata 18 reikää.
Hangolf
Hattula Golf
Hämeenlinnan kupeessa sijaitseva Hattula Golf (9 reikää) aukeaa verkkosivujen perusteella lauantaina klo 12. Kentällä on käytössä talviviheriöt.
Hattula Golf
Hiisi-Golf
Yhdeksän reiän Farmi-kenttä on myös näillä näkymin auki ainakin lauantaina ja sunnuntaina.
Hiisi-Golf
Vihti Golf
Myös Vihdissä pelataan sään salliessa viikonvaihteessa. Sunnuntaina ohjelmassa on jopa Itsenäisyyspäivän scramble
Vihti Golf
Ringside Golf
Espoossa pelataan talviviheriöille loppukausi, säävarauksella luonnollisesti.
Ringside Golf
Meri-Teijo Golf
Salossa sijaitseva kenttä on ollut suljettuna torstaina ja perjantain, mutta avaa mahdollisesti viikonlopuksi. Kannattaa seurata tilannetta kentän verkkosivuilta.
Meri-Teijo Golf

Etsi luettavaa