Hyppää sisältöön

Vuoden lopussa eläkkeelle jäävän Pekka Palotien läksiäislahja on samalla lahja koko Suomi-golfille – lajin todellinen supertähti esiintyy tänään Golfmessuilla

Pekka Palotie on viettänyt urallaan paljon aikaa erilaisilla messuilla, mutta nämä uransa viimeiset Golfmessut hän tulee muistamaan lopun ikänsä. KUVA: LAURI KARJALAINEN

Pekka Palotien ansiosta suomalaiset saavat tänään nauttia golfin todellisen supertähden lyöntinäytöksestä Golfmessuilla.

Lauantaina Golfmessuilla kuhistiin, kun osa pohjoispäädyn pysäköintialueesta oli rajattu pois käytöstä. Aidatun alueen sisäpuolella oli suuri H-kirjan, ja aidatun alueen portin kohdalta lähti punainen matto, joka kulki kohti Helsingin Messukeskuksen pohjoista sisäänkäyntiä.

Jotain vihiä erityisjärjestelyistä sai siitä, että matoissa luki noin kymmenen metrin välein TaylorMaden logo. Oli mentävä yhdysvaltalaismerkin osastolle, kysymään, mistä oikein on kyse.

Osastolla patsastelee tyytyväisen oloinen Pekka Palotie. Urheiluväline- ja golfalan konkari oli alkuviikosta ilmoittanut pomolleen Englantiin aikovansa jäädä eläkkeelle tämän vuoden lopussa.

Pitkän uran TaylorMaden palveluksessa tehnyt Palotie sanoi, että esihenkilö oli ensin pyytänyt häntä jäämään vielä vuodeksi. Palotie, 65, oli kuitenkin painokkaasti sanonut, että aika aikaansa kutakin. Kun esihenkilö oli tämän jälkeen kysynyt Palotieltä, mitä hän haluaa kiitokseksi pitkästä palveluksesta, Palotie heitti vitsinä, että Rory McIlroyn esiintymään Golfmessuille.

Esihenkilö oli todennut tähän, että ”Yeah, right”, mutta torstaina Palotie oli saanut yllättävän puhelun, joka sai kaiken nähneen miehen suun loksahtamaan apposen auki. McIlroy saapuu Golfmessuille lauantaina iltapäivällä.

Oli syytä aloittaa pikaiset järjestelyt eri yhteistyökumppanien kanssa tähden visiitistä Golfmessuilla. Turvallisuussyistä vierailusta ei kuitenkaan voinut hiiskua mitään ennen tätä päivää.

”Nyt voin vahvistaa, että McIlroy tulee antamaan 20 minuutin lyöntinäytöksen klo 16.00 Golflavalla, minkä jälkeen hän jakaa nimikirjoituksia TaylorMaden osastolla 10 minuutin ajan, ennen poistumistaan helikopterilla takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle”, Palotie sanoo, eikä meinaa pysyä housuissaan.

McIlroyn saapumista paikalle voisi pitää suoranaisena ihmeenä, mutta tällä kertaa tähdet olivat kohdallaan, sillä McIlroylla sattui olemaan asiaa samoilla suunnilla juuri tänä viikonloppuna.

Palotie kertoo, että pohjoisirlantilaisen tähden lapsuudenystävä menee samana iltana naimisiin ruotsalaisen puolisonsa kanssa Tukholmassa, eikä tähti olisi jättänyt vihkimistilaisuutta väliin mistään hinnasta, vaikka The Masters Tournament pelataan jo ensi viikolla Augustassa.

Yksityiskoneella Atlantin yli lentävä McIlroy ei kuitenkaan riskeeraa mahdollista Masters-menestystä matkustelullaan tuiki tärkeän kilpailun alla. Ensinnäkin ammattilaisgolfarit ovat tottuneita matkustajia aikavyöhykkeiden yli. Toisekseen McIlroyn pikaisen Pohjoismaiden-visiitin aikataulu on tarkalleen mietitty.

”Sain tiedon, että Rory pystyy pitämään vierailusta huolimatta saman vuorokausirytmin kuin Yhdysvalloissa”, Palotie toteaa.

”Hänen yksityiskoneensa nousee Floridasta parahiksi nukkumaanmenon aikaan ja kun jetin renkaat osuvat maahan klo 15.30 Helsinki-Vantaalla, on rapakon toisella puolella sopivasti aamu.”

Palotien mukaan McIlroy ehtii olla Suomessa vain noin tunnin verran, jonka jälkeen hän viilettää vihkimistilaisuuteen Tukholman keskustaan. Tähti voi viettää aikaa hääjuhlassa aamuun asti, kunnes sisäinen kello kertoo, että on nukkumaanmenoaika.

Paluulennon McIlroy, joka on tunnettu hyvistä unenlahjoistaan, voi käyttää jälleen nukkumiseen. Lentokone suuntaa suoraan Augustaan, jossa McIlroy aikoo pelata yhdeksän reiän harjoituskierroksen Tiger Woodsin kanssa.

Joten ei siis ole ihme, että Pekka Palotie on täpinöissään maailmantähden vierailusta. Eniten hän kuitenkin iloitsee siitä, että hänen oma hyvissä ajoin ennakkoon saama läksijäislahjansa on samalla lahja koko golfaavalle Suomelle!

GoGolf lähettää videon Roryn lyöntishow’sta klo 16 Facebookissa ja Instagramissa.

Etsi luettavaa