Hyppää sisältöön

Voitto Amerikkaan, maailmanlistan ykkönen Euroopalle

BMW Championshipin viimeinen kierros venyi maanantaille. Päivästä tuli yksi kauden jännittävimmistä.

Aamulla katsojia herätteli Tiger Woods, jonka etuysin tulos -4 nosti hänet vain lyönnin päähän kärjestä. Woods (-17) löi palloa loistavasti mutta muutama missattu putti ja kaksi tuloskortiin lipsunutta bogia jättivät hänet lopulta kolmen lyönnin päähän kovatasoisessa kilpailussa.

Takaysillä pakasta erkanivat Justin Rose ja Keegan Bradley. Kaksikko jakoi kärkipaikkaa ennen viimeistä väylää tuloksessa -21 mutta molemmat sortuivat bogiin ja ratkaisu nähtiin vasta uusinnassa. Rosen par putti lipui ohi reilun metrin matkalta ja Keegan Bradley otti voiton ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. 

Bradley on lyönyt palloa hyvin koko kauden, mutta putteri on ollut yksi tourin heikoimpia. Tällä viikolla hän oli paras griineillä, mikä auttoi tuomaan voiton kotiin pitkän tauon jälkeen. Voitto nosti Bradleyn mukaan Tour Championshipiin ja vei hänet FedEx Cup pisteissä sijalle 11. 

Rose sai loistavan lohdutuspalkinnon vaikka käsistä karannut voitto varmasti harmitti. Justin siirtyi Brooks Koepkan ja Dustin Johnsonin ohitse maailmanlistan kärkeen. Vuodessa Rose on voittanut neljästi ja sijoittunut viiden parhaan joukkoon kaksitoista kertaa. Vahvuuksia ovat olleet draivi, lähipeli ja putti. Matka maailmanlistan kärkeen on ollut etenkin kehittyneen puttitaidon ansiota. Aina varmasta pallonlyömisestä tunnettu Rose on noussut tourin neljänneksi parhaaksi puttaajaksi alle kahden metrin matkalta.

Loppuviikko pidetään taukoa PGA Tourilla ja Tour Championship alkaa Atlantassa ensi viikolla. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa