Hyppää sisältöön

Voittajan valinta: Rauta täysimittaiselta tiiltä – mutta miksi ihmeessä?

Guido Migliozzi näytti taiteilijaluonteensa Belgiassa

Guido Migliozzi näytti Belgiassa lyönnin, jota kovin harvoin jos koskaan nähdään ammattilaisgolfissa. Ratkaisevassa avauksessa hän löi driving ironilla pallo kaukana maan pinnasta.

Guido Migliozzi esitteli kovia hermojaan vetämällä Belgian Knockout -kilpailussa kaniinin hatustaan. Italialainen taikoi semifinaalissa viimeisen reiän avauksen täysipitkältä tiiltä pitkällä raudalla. 

Kun ammattilaiset normaalisti avaavat raudalla, tii on lähes maassa kiinni, jos sitä edes käytetään ollenkaan. Nuoren miehen rohkea ratkaisu herättikin hämmennystä televisiovastaanottimien ääressä.

Ratkaisuun on kuitenkin selkeä syy. Kun vastatuuleen pyritään pelaamaan matalaa ja vähän spinniä ottavaa palloa, tulee keskittyä seuraaviin lukemiin: attack angle (mailan tulokulma), dynamic loft ja spin loft. 

Migliozzi on taitava kaveri pitämään kädet edellä lyönnissä eli niin sanotusti de-loftaamaan mailaansa. Tällöin pallon lähtökulma pysyy matalana. Jos palloon tulee kuitenkin liian jyrkästi, se tuottaa palloon enemmän spinniä, mikä puolestaan vie  mittaa. 

Kun Migliozzi lyö pallon korkealta tiiltä, hän joutuu lyömään flätimmällä svingillä, jolloin hän ei myöskään tule palloon yhtä jyrkästi. Tämä johtaa matalaan ja kierteettömään kaareen, joka lentää pitkälle. Tällä kertaa myös suoraan! 

Kokeile rohkeasti kotona, se tuskin tulee kuitenkaan onnistumaan ihan yhtä hyvin kuin Migliozzilla! 22-vuotias italiaano voitti viikonloppuna uransa toisen European Tourin kisan. Kisa oli hänelle kokonaisuudessaan vasta 20:s European Tourilla. 

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa