Hyppää sisältöön

Voiko tällä svingillä onnistua hole-in-onessa – voi, jos hallitsee Turkmenistania itsevaltiaan lailla

Gurbanguly Berdymukhamedov on etevä golfari

Suurten johtajien todennäköisyys tehdä hole-in-one on huomattavasti suurempi kuin tavallisella pulliaisella. Turkmenistanissa se onnistui itsevaltiaan lailla hallitsevalta Gurbanguly Berdymukhamedovilta.

Pohjois-Korean entinen diktaattori Kim Il-Jong teki yhdellä kierroksella useita ässiä pelattuaan kierroksen 38 alle parin.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on onnistunut tekemään golfurallaan usean holarin. Vielä ei ole kuitenkaan raportoitu ensimmäisestä ”presidentillisestä” holarista, vaikka Trumpin onkin kerrottu pelanneen paljon golfia ensimmäisenä vuotenaan presidenttinä.

Videolla Trump kuvailee itseään parhaaksi golfariksi rikkaiden ihmisten joukossa.

Viimeisimpänä holarin tehneiden suurten johtajien joukkoon liittyy Turkmenistanin diktaattori Gurbanguly Berdymukhamedov, ainakin jos on uskominen maan valtiollista televisiota.

Berdymukhamedov palkkasi golflegenda Jack Nicklausin suunnittelemaan kentän maan pääkaupunkiin Ashgabatiin. Nicklaus teki työtä käskettyä ja ilmestyi myös kentän avajaisiin jokin aika sitten, joissa Berdymukhamedov onnistui väitetysti tekemään ässän tuulisissa olosuhteissa.

Tätä on vaikea uskoa, kun katsoo presidentin svingiä kentän avajaisissa. Paikalla avajaisissa oli myös Nicklaus itse.

Englantilaisen Guardian-lehden mukaan Jack Nicklaus otti erittäin suuren roolin hankkeessa, sillä hän vieraili kentällä projektin aikana poikkeuksellisen monta kertaa.

Erään tapaamisen jälkeen Nicklausin kerrottiin sanoneen ottaneensa huomioon suunnittelussa maan johtajan aiemmat huomiot ja suositukset.

Ihmisoikeusrikkomuksia

Berdymukhamedov on entinen hammaslääkäri, joka on johtanut maata vuodesta 2006 lähtien. Turkmenistan on suljettu maa, jota on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista.

Presidentin ympärille on rakennettu henkilökulttia, ja esimerkiksi pääkaupungissa on kultainen patsas, jossa Berdymukhamedov ratsastaa hevosella.

Turkmenistanin alueella on paljon kaasua, jonka ansiosta maa on melko vauras. Tosin kolmen viime vuoden aikana kaasun hinta on pudonnut. 

Se ei ole estänyt Berdymukhamedovia tuhlaamasta rahaa erilaisiin projekteihin, joista golfkenttä ei tietenkään ole turhimmasta päästä.

 

 

Etsi luettavaa