Hyppää sisältöön

Voi Sergio, minkä teit: Garcian katastrofi ja muita poimintoja Masters Tournamentin avauskierrokselta

Sergio Garcian peli ei kulje ja oikkuilu kentällä on saanut huolestuttavia mittasuhteita.

GoGolfin head pro Antti Vaalas on kommentaattorina Masters-lähetyksissä kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Tässä hänen huomioita ensimmäisen pelipäivän jälkeen.

Sergio Garcian tulos 13 viidennellätoista reiällä sisälsi peräti viisi vesipalloa. Reiän paikka griinin etureunassa vain pari metriä vesiesteeseen viettävästä rinteestä oli mahdollisesti kyseenalainen. Mutta silti ihmettelen Garcian kommenttia, ettei ole ennen tehnyt kolmeatoista lyömättä yhtään huonoa lyöntiä.

”Simple as that”väitti Sergio.

Miten voi olla vain hyviä lyöntejä, jos jääräpäisesti lyö saman wedgen samasta paikasta samalle alueelle samalla lopputuloksella pallon toisensa jälkeen?

Garcian 13 lyöntiä oli 10 enemmän kuin edellisellä kisakierroksella samalla väylällä. Vuosi sitten Garcia teki eaglen sunnuntaina matkalla voittoon.

* * *

Unohtumaton päivä amatööri Doug Ghimille jonka bägiä kantaa isä Jeff. Viimeiselle reiällä harvinainen eagle kun rauta-6 upposi 160 metristä. Sitä ennen kortissa oli jo eagle 13. väylältä.

* * *

Tuloksen 68 pelannut Tony Finau puttasi 14. griinillä ohi vajaasta metristä. Seuraavalla griinillä hän vaikutti hyvin epävarmalta putissa, joka oli selvästi lyhyempi. Silti Finau on puttitilaston kärjessä luvulla 1.28 per griini. Toisena samassa tilastossa ovat Sandy Lyle ja Jordan Spieth lukemalla 1.33. Spiethin luku sisältää yhden kolmen putin griinin.

* * *

Henrik Stensonin paras sijoitus Mastersissa on hänelle vaatimaton jaettu 14. vuodelta 2014. Viime vuonna kisa jäi kahteen kierrokseen. Jotain uutta on siis syytä kokeilla. Stensonin tapauksessa se tarkoittaa aiempaa enemmän draiverin käyttöä. Puukolmonen avauksissa väylästä toiseen jättää jäljelle liian monta liian pitkää lähestymistä.

Se yleensä kostautuu jossain vaiheessa. Hyvä aloitus Stensonilta tuloksella 69. Mielenkiintoista seurata Henrikin mailavalintoja, jos hän on sunnuntaina mukana kärkitaistelussa.

* * *

Jordan Spieth otti viime viikon Houston Openin todellakin harjoituksen kannalta. Sunnuntaina hän kuvitteli olevansa jaetulla johtopaikalla, jotta sai harjoitella puttaamista paineen alla. Tosiasiassa hän tiesi olevansa lyönnin tai kaksi perässä.

* * *

Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin uusi ja yllättävä ystävyys on ollut Masters-viikon isoja puheenaiheita. Joku Masters-toimittajista muistutti, ettei Palmerin ja Nicklauksen välit myöskään olleet mitenkään lämpimät aluksi. Ystävyys alkoi vasta kun kovimmat kamppailut kentillä oli käyty.

* * *

Jack Nicklaus ja Gary Player ovat sen sijaan ovat aina olleet läheisiä. Nicklaus nimesi yhden pojistaan Playerin mukaan Garyksi. Ja kuinka sopivaa että Gary-niminen lapsenlapsi tekee par-3 kisassa hole-in-onen Playerin seuratessa vierestä.

Etsi luettavaa