Hyppää sisältöön

Virheettömät Ruuska ja Kakko kärkitaistossa avauskierroksen jälkeen

Roope Kakko ja Lauri Ruuska kärkkyvät kärjen tuntumassa Ruotsissa pelattavassa Challenge Tourin kisassa. KUVAT: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska ja Roope Kakko jakavat kuudetta sijaa Ruotsissa pelattavassa Challenge Tourin kisassa.

Vain yksi lyönti erottaa Roope Kakon ja Lauri Ruuskan toisesta sijasta Ruotsissa pelattavassa Indoor Golf Group Challenge -kisassa. Kärkeen kaksikolla on kolme lyöntiä.

Kummatkin suomalaiset onnistuivat välttämään karikot ja pelasivat bogittoman kierroksen. Ruuskan 18 reikään mahtui viisi birdieä ja Kakon kolme birdieä ja eagle. Tulokseksi Landeryds Golfklubbilla muodostui 66 (-5).

Sekä Kakko että Ruuska pelasivat lopun vahvasti, sillä kummallakin neljän viimeisen reiän saldo oli kolme miinuksen puolella. Miesten sijoitus avauskierroksen jälkeen on jaettu kuudes, kun neljättä sijaa jakaa neljä monta pelaajaa. Kisaa johtaa Zimbabwen Benjamin Follett-Smith, jonka tulos oli 63 (-8).

Suomalaisilla on Ruotsissa ja loppukaudella paljon pelissä. Kakko pelaa kelpo kortista Challenge Tourille, ja Ruuskalla on mahdollisuus varmistaa paikka DP World Tourilla, mikäli hän onnistuu nousemaan rankingissa 20 parhaan joukkoon. Ennen Ruotsin-kisaa Kakko on sijalla 88 ja Ruuska 25.

Rankingin 75 parasta saa hyvän kategorian haastajakiertueelle ensi kaudeksi, ja noususta tähän joukkoon taistelee myös Matias Honkala, joka on Ruotsissa avauskierroksen jälkeen cut-rajan paremmalla puolella.

Honkala pelasi avauskierroksen tulokseen 69 (-2), mikä riittää jaettuun 46. sijaan. Honkalan sijoitus kokonaispisteissä on 81:s, joten parhaimmillaan kolmanneksi tällä kaudella sijoittuneen Honkalan tarvitsee loppukauden aikana vielä kivuta hieman rankingissa ylöspäin varmistaakseen työpaikan Challenge Tourilla ensi kaudeksi.

Oliver Lindell, joka esitteli kikkataitojaan kiertueen videolla eilen, ei onnistunut tänään. Hän on sijalla 117 avattuaan turnauksen 72 (+1) lyönnin kierroksella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa