Hyppää sisältöön

Virheetön Pulkkanen johtaa European Tourin kilpailua!

Tapio Pulkkanen aikoo tähtäillä rauhassa kohti menestystä Italiassa

Tapio Pulkkanen sai jopa selostajat hämmentymään pelinsä helppoudesta. Kotkalaislähtöinen 27-vuotias johtaa European Tourin osakilpailua pelattuaan kaksi kierrosta.

Tapio Pulkkanen (-14) teki lähes Rickie Fowlerit aloittaen perjantain kierroksensa kuudella peräkkäisellä birdiellä. Se nosti Tapio Pulkkasen Joburg Openin kärkeen kauden toisessa European Tour -kisassaan. Samalla se nosti Pulkkasen tv-kuviin loppukierroksen ajaksi. 

Kuuman alun jälkeen Pulkkanen teki neljä paria peräkkäin muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Seuraava palkinto upeasta pelistä tuli väylällä 11, jossa Pulkkanen upotti noin viisimetrisen birdieputtinsa. 

Väylällä 12 Pulkkanen näytti voimansa. 542 metrinen par-5 kevyeen vastatuuleen oli paperia suomalaisen pommittajan käsittelyssä. Pitkän avauksen jälkeen Pulkkanen painoi rauta-4:sen 242 metristä kahteen metriin. Putti ei uponnut, mutta varma birdie oli jo päivän kahdeksas. 

Lopussa Pulkkanen pelasi melko varmaa peliä tiiltä lyöden avauksia rauta-mailoilla – draivit olisivat menneet liian pitkälle. Birdiet oli päivän osalta käytetty, mutta kokeneet parit loppuun pitivät johtoaseman kahdessa lyönnissä ennen viikonlopun kierroksia. Toki kentällä on vielä pelaajia, mutta näyttää epätodennäköiseltä, että kukaan hiipisi enää lähemmäs tai ohi Pulkkasesta. 

 

 

Pulkkanen pelasi toisen kierroksen tulokseen 64 (-8) ja paransi yhteistuloksensa -14:ään. Kahteen ensimmäiseen kierrokseen Pulkkasen kortista ei löydy yhtään bogia – 14 birdietä ja 22 paria on kahden päivän saldo. 

European Tourin selostajat ihmettelivät Pulkkasen voimia ja pelin helppoutta: ”Heillä on pakko olla eri dietti Suomessa.” 

Kilpailussa toisella sijalla on Pulkkaselle tuttu mies: Erik Van Rooyen. Sama mies voitti Hainan Openin Kiinassa Pulkkasen nenän edestä kun kaksikko taisteli kärkiryhmässä Challenge Tour -kauden lopussa. Sama kaksikko pelannee yhdessä myös huomenna ja ovat ennakkosuosikeita kisan voittoon. 

Mikko Korhonen on pelannut toista kierrostaan seitsemän reikää. Hän on kierrostaan yhden alle parin ja kokonaistuloksessa -7. Oliver Lindell on toista kierrostaan +1 pelattuaan 13 reikää. Lindell on tehnyt kierroksensa aikana yhden eaglen, kolme birdietä, neljä bogia ja yhden tuplan. Pareja on kasassa vasta neljä. 

Korhonen jakaa sijaa 10 ja Lindell löytyy sijalta 26 yhteistuloksella -5. Kalle Samoojan pelit päättyivät kahteen kierrokseen tuloksin 72-72 (+1).

 

Kilpailua voi seurata livenä Viasat Golfin ja Viaplayn taajuuksilta!

Etsi luettavaa