Hyppää sisältöön

Ville Kalliala uskoo Minea Blomqvist-Kakon valmiuteen palata kisakentille: ”Minni lyö palloa hyvin”

Minea Blomqvist-Kakko palaa LET:n kisaan vajaan kahden vuoden tauon jälkeen

Minea Blomqvist-Kakko osallistuu torstaina käynnistyviin Ranskan avoimiiin mestaruuskisoihin yhdessä kuuden muun suomalaispelajan kanssa. Mailapoikana on valmentaja Ville Kalliala.

Minea Blomqvist-Kakko palaa LET:n kisoihin  vajaan kahden vuoden tauon jälkeen Lacoste Open de France-kilpailussa. Valmistautumisaika on ollut verrattain lyhyt, vaikka golfin kanssa Pickalan valmennustoiminnasta  tämän kauden alusta miehensä Roope Kakon kanssa vastannut Minni onkin ollut paljon tekemisissä.

Valmentaja Ville Kallialan kanssa Blomqvist-Kakko on sekä harjoitellut ja pelannut kotimaassa muutamaan otteeseen. Bordeauxissa pelattavaan kisaan Kalliala lähti suojatilleen caddieksi. Tuplatyö ei ole Kallialalle uutta. Paras muisto on mailapoikana toimimisesta on Minnin tulokaskaudelta 2004, jolloin parivaljakko teki majorien silloisen ennätyksen, 62 lyöntiä.

”Kisoja joissa olen Minnillä ollut caddienä on hyvinkin toistakymmentä, kolme näistä on British Openia. Tärkein tehtäväni on pitää pelaaja hyvällä tuulella ja rauhallisena. Minni laskee itse metrimäärät, minä tarkistan ja käymme läpi kuhunkin lyöntiin liittyvät muut tekijät. Viheriöillä käytäntö vaihtelee.  Nyt mennään siten, että hän pyytää minulta apua linjoihin, jos katsoo sen aiheelliseksi”, Kalliala kertoo.

Kuinka valmis klpailuihin Minea Blomqvist-Kakko sitten voi olla pitkän tauon jäljiltä?

Ville Kalliala on maamme kokeneimpia ja menestyneimpiä valmentajia. Oman peliuran kruunu on SM-kulta lyöntipelistä vuodelta 1991

Ville Kalliala on maamme kokeneimpia ja menestyneimpiä valmentajia. Oman peliuran kruunu on SM-kulta lyöntipelistä vuodelta 1991

Teemu Tyry

”Kilpaileminen on aina eri asia. Pallonlyömisen suhteen sekä kentällä että rangella homma on mielestäni toiminut oikein hyvin. Menestyminen on täysin mahdollista”, Kalliala jatkaa.

Blomqvist-Kakko on pelannut LET:lla 142 kilpailua, joista voitot ovat tulleet vuosina 2004 Unkarista ja 2008 Talin Finnair Mastersista. 18:sta sijoituksesta kymmenen joukkoon viimeisin on kaudelta 2014. Kaudella 2013 Minni oli kahdesti kakkonen.

Ranskan kisan lisäksi hän on jo ilmoittautunut seuraavalla viikolla Espanjassa pelattavaan kisaan. 

Minea Blomqvist-Kakko lähtee torstaina kierrokselleen kello 14.54 Suomen aikaa. Suomalaisisista ovat mukana myös Ursula Wikström, Sanna Nuutinen, Noora Komulainen, Krista Bakker, Niina Liias sekä Elina Nummenpää.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa