Hyppää sisältöön

Viktor Hovlandin mielessä ET:n voiton jälkeen – The Open, olympialaiset ja Ryder Cup…

Viktor Hovlandin aggressiivinen peli etenkin lauantaina vei hänet karkumatkalle

23-vuotias megatähti nosti Norjan nollakerhosta ja lisäsi kotimaassaan sekä Euroopassa itseensä kohdistuvia odotuksia. Martin Kaymerin upea finaalikierros tuotti toisen sijan.

Viktor Hovland sinetöi odotusti ja vailla varsinaista taistelua ammattilaisuransa kolmannen ykköstilan Munchenisssa pelatussa BMW International Openissa.
Kisa oli ET:lla hänelle 17:s. Suurin osa aiemmista on majoreista ja  WGC:n kisoista.
Kaksi ensimmäistä voittoa ovat PGA Tourin pienistä kisoista Puerto Ricosta ja Meksikosta.

”Tuntui coolilta saavuttaa ET:lla ensimmäisenä norjalaisena. ja  nimenomaan Saksassa, joka ei toki ole Norja. Mutta se on lähellä kotimaatani ja tuo samoja tuntemuksia kuin kotonani olisin”, Hovland suitsutti kiintymystään maahan jossa hän lähes tasan kolme vuotta sitten pelasi amatöörinä ensimmäisen kerran pääkiertueella.”  

Hovlandia on istutettu kotimaassaan ja Euroopasa tosi isoihin saappaisiin. Sunnuntain voitto nostaa häntä maailmanlistalla vain yhden sijan 13:ksi, joka sivuaa omaa ennätystä.
”The Open, olympialaiset ja Ryder Cup ovat seuraavia suuria kisojani. Niihin osallistuminen tuntuu tosi makealta.”

Martin Kaymerin kiri käynnistyi liian myöhään

Hurjasti kirinyt Martin Kaymer  nousi kakkoseksi. Hän sai pelinsä kulkemaan sunnuntaina, kuten niin monasti aiemmminkin, vasta kun peli voiton suhteen oli jo menetetty 
Kaymerille hopea antaa kuitenkin lisää uskoa ja motivaatiota.

Suuri kysymys kuitenkin kuuluu, milloin seitsemän vuotta kestänyt voitoton jakso päättyy. Viimeisen kahden vuoden aikana kaksinkertainen major-voittaja on sjoittunut kerran kakkoseksi ja kolmasti kolmanneksi.

Tapio Pulkkanen  (75-73,+4)  ja  Janne Kaske (69-88,+13)  karsiutuivat selvällä marginaalilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa