Hyppää sisältöön

Viktor Hovland toistamiseen paras Meksikossa: ”Pelasin elämäni parhaan kierroksen”

Viktor Hovlandia ennen saman kilpailun PGA Tourilla on kyennyt voittamaan viimeksi kahdesti peräkkäin Brooks Koepka 2018-2019

Paikkansa maailmanhuippujen joukossa vakiinnuttanut norjalainen ei antanut sunnuntaina vastustajilleen mitään mahdollisuuksia. Eroa isäntämaan Carlos Ortiziin kertyi neljä lyöntiä

Viktor Hovland on sunnuntain jälkeen saavuttanut kolme ykköstilaa PGA Tourilla. Kaksi niistä on Meksikon osakilpailusta El Cameleon Golf Clubilta, yksi Puerto Ricosta.

Sunnuntainen ykköstila tuli upean viikonlopun tuloksena. Lauantain 62,-9 nosti hänet johtoon, josta Hovland ei luopunut, vaan ratkaisi kisan käytännössä finaalikierroksen ensimmäisellä yhdeksiköllä (-3).Yhteistulos -23 on kisan ennätys, kolme lyöntiä Hovlandin edellisvuoden tulosta parempi.

”Lauantain kierros oli mielestäni uran paras. Olen lyönyt palloa joissain tilanteessa vieläkin paremmin, mutta kokonaisuus yhdessä lähipelin ja puttaamisen osalta nostaa sen ykköseksi”, Hovland määritteli.

Voitto nostaa häntä maailmanlistalla peräti seitsemän sijaa kymmenenneksi, jolla sijalla hän oli hetken aikaa olympialaisten jälkeen. Viimeisten kuukausien ajan ennen Meksikon kisaa hän jäi tulolistoilla kahdeksan kertaa yhdeksästä kärkikymmenikön ulkopuolelle.
US Amateurin amatööriuransa huippuhetkenä voittaneelle norjalaiselle seuraava haaste on menestyminen majoreissa, joissa paras sijoitus on toistaiseksi muuhun menestykseen nähden vaatimaton 12:s

PGA Tourilla on meneillään harvinainen viiden perättäisen ulkomaalaispelaajan voittoputki. Sen aloitti Korean  Sungjae Im Las Vegasissa. Hovlandia ennen sarjaa jatkoivat Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, sekä Australian Lucas Herbert.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa