Hyppää sisältöön

Viktor Hovland sai siivet selkäänsä Mastersissa – nousi voittotaistoon Brooks Koepkan ja Jon Rahmin kanssa

Viktor Hovland on pelannut Mastersissa kaksi kuumaa, yhteensä 21 reiän jaksoa 12 alle parin. Kuva:Getty Images

Taistelu The Mastersin voitosta vaikutti kolmannen kierroksen puolivälissä Brooks Koepkan (-11) ja Jon Rahmin (-9) kaksintaistelulta. Avauspäivänä loistanut Viktor Hovland (65,-) sai kuitenkin hengen päälle kuljettuaan lähes kaksi kierrosta varjojen mailla. Viimeisillä kahdeksalla reiällä hän voitti molempia supertähtiä seitsemän lyöntiä ja kipusi mukaan voittotaistoon.

Golfissa menestys ja tulos kulkevat monasti vaikeasti ymmärrettävissä aalloissa. Näin on käynyt lukuisien pelaajien kohdalla myös Augusta Nationalilla pelattavassa Mastersissa.

Torstaina aamupäivällä Viktor Hovland oli melkoisissa liekeissä. 13 reikää pelattuaan hän oli jo seitsemän alle, joka oli myös kierroksen tulos.

Toista kierrostaan hän pelasi sekä perjantaina, että lauantaina. Vauhti hyytyi, kierrostuloksen 73,+1 tehtyään monet olettivat parhaan puhdin olleen jo käytettynä.

Kolmannen kierroksen kymmenen ensimmäistä pudottivat Hovlandin jo kymmenen lyönnin päähän kisaa edelleen johtavasta Koepkasta.

Kierroksen neljännen boginsa perään Hovland taiteili birdien kentän vaikeimpiin kuuluvalla 11:lla. Siivet hän sai selkäänsä onnistuttuaan chippaamaan sisään 12:lla. Birdiejuna kulki vakuuttavan pelin tukemana myös väylät 13,14 ja 15.

Vielä viimeisellä norjalaisen birdieputti nuoli reiän reunaa, mutta jäi uppoamatta.

Viktor Hovlandin kaksi kuumaa ja kylmä aalto

Kun Hovlandin peli jaetaan kolmeen jaksoon, on näkymä hyvin mielenkiintoinen. Kaksi kuumaa, yhteensä vain 21 väylän mittaista aaltoa yhteistulokseen -12.

Niiden välissä lähes kaksi kierrosta (33 reikää) neljä yli parin.

  • Väylät 1-13, viisi birdieä ja eagle. Yhteensä -7
  • Väylät 14-46, kaksi birdieä, kuusi bogia. Yhteensä +4
  • Väylät 47-54, viisi birdieä. Yhteensä -5

Tuloslistalla Hovland kipusi kolmanneksi. Sekä Koepka että Rahm tekivät kahdeksalla viimeisellä kaksi bogia, mutta eivät yhtään birdieä.

Kymmenen lyönnin ero Koepkaan (-11) supistui kolmeen, Rahm (-9) on edellä lyönnin verran.

Vaikka norjalainen nousikin kärkiparin kantaan, ennakkosuosikin paineet ovat tasaisesti Koepkan ja Rahmin niskassa.

Hovlandilla on näyttöä viimeisen kierroksen kiristä

Viktor Hovlandiin vahvin näyttö aggressiivisen pelin tuomasta voitosta on kaudelta 2021 Tigerin kutsukilpailusta, Hero World Challengesta. Tuolloin hän nousi viimeisellä kierroksella kuuden lyönnin takaa ohi Collin Morikawan pelattuaan kymmenen lyöntiä tätä paremman tuloksen.

Neljäs kierros pelataan kahden hengen ryhmissä. Hovland (-8) saa seurakseen Patrick Cantlayn (-6), jonka mahdollisuuksia ei sovi vähätellä etenkin siinä tapauksessa, että kärkiparissa Koepkan (-11) ja Rahmin (-9) peli alkaa sakata.

Viktor Hovland on toista kertaa peräkkäin majorin voitotaistossa.

Heinäkuussa pelatussa The Openissa Hovland johti yhdessä Rory McIlroyn kanssa, mutta jäätyi pelikaverinsa tavoin neljänneksi Cameron Smithin ja Cameron Youngin taisteltua lopussa voitosta.

Seve Ballesteroksen syntymäpäivä tuo latausta Jon Rahmin peliin

Euroopan huippugolfin ensimmäisen sukupolven suurin pelaaja Seve Ballesteros syntyi 9.4.1957.

50 kertaa European Tourilla voittanut espanjalainen ylsi myös viiteen ykköstilaan majoreissa. Kaksi näistä tuli The Mastersissa. Jon Rahmille Seve oli esikuva jo naperoikäisestä asti.

Siksi oma voitto Mastersissa sunnuntaina olisi unelmien täyttymys.

V

Jonas Blixt ja Peter Hanson yllätysmenestyjät

Skandinaavien menestys The Mastersissa on jäänyt satunnaiseksi.

Jonas Blixt järjesti 2014 superyllätyksen Bubba Watsonin voittamassa kisassa jaettuaan toisen sijan Jordan Spiethin kanssa kolme lyöntiä heikommalla tuloksella.

Suuria otsikoita kirjoitettiin 2012 Peter Hansonista, joka johti Phil Mickelsonia ja koko kisaa ennen viimeistä kierrosta. Hän sijoittui lopulta kolmanneksi jäätyään kahden lyönniin päähän Bubba Watsonista, sekä uusinnan hävinneelle Louis Oosthuizenille..

Henrik Stensonin (5.) ja Thomas Björnin (8.) parhaat sijoitukset kertovat siitä, että he eivät parhaina vuosinaan saaneet kunnon otetta Augusta Nationaliin.

Ruotsin ensimmäiselle supertähdelle Jesper Parnevikille Augusta Nationalin salat jäivät aukeamatta. Osallistumiskertoja oli seitsemän, paras sijoitus 20. Ei huono sekään, mutta viidesti PGA Tourilla voittaneelle pelaajalle joka nousi maailmanlistalla kymmenen joukkoon se ei ollut odotusten veroinen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa