Viktor Hovland otti komennon Old Coursella – 11 reikää 8 alle parin!

Viktor Hovland lähtee FedEx Cupin viimeiseen finaaliin toiselta sijalta. KUVA: GETTY IMAGES

Norjan Viktor Hovland jatkoi lauantaina kierroksen alussa kiriään, joka käynnistyi perjantain viidellä viimeisellä. Viisi reikää ennen kolmannen kierroksen loppua Hovland (-15) ja Rory McIlroy (-15) jakoivat kärkitilaa.

Viktor Hovland oli tässä vaiheessa pelannut 17 perättäistä reikää yhdeksän alle parin, toki kahtena eri päivänä.

Cameron Young oli torstain tähti St Andrewsissa tuloksella 64,-8. Cameron Smith vastasi perjantaina samalla tuloksella, nousten kisan puolivälissä johtoon yhteistuloksella -13.

Kolmannen päivän sankarin viittaa soviteltiin kärkimiesten osalta kuuden ensimmäisen reiän aikana Viktor Hovlandin ylle.

Neljä birdietä kuuteen reikään, yhdeksännellä norjalainen laski kolmella putilla viidennen birdien käsistään lyötyään sitä ennen upean avauksen keskelle viheriötä.

Se tuli kymmenennellä, jonka jälkeen Hovland oli 15 alle parin, pelattuaan viimeiset 15 reikää yhdeksän alle.

Rory Mcilroy ei laskenut pelikaveriaan karkuun, vaan hivuttautui kymmenennellä bunkkerista tekemällään eaglella samaan yhteistulokseen -15.

Tässä vaiheessa kolmatta sijaa jakaneet Cameron Smith ja Cameron Young olivat kahden lyönnin päässä tuloksessa -13.

Yleisön suuri suosikki Rory McIlroy voitti toistaiseksi viimeisen, neljännen majorinsa PGA Championshipissa elokuun alussa 2014.

Viktor Hovlandille majorit ovat muodostuneet akilleen kantapääksi. 11 ensimmäistä kisaa ovat parhaimmillaankin tuottaneet sijaluvun 12.

Se on todella vaatimaton, uskomatonkin saldo nuorukaiselle, joka on ollut maailmanlistalla kolmantena.

St Andrewsin Old Coursella Rory McIlroy ja Viktor Hovland pääsevät sunnuntain kierrokselle asemasta, jossa molemmilla on erinomainen mahdollisuus saavuttaa major-kisan ykköstila.