Hyppää sisältöön

Viktor Hovland jahtaa Norjan ensimmäistä ET:n voittoa – Janne Kasken korttitalo hajosi Munchenissa

Viktor Hovlandin paras sijoitus ET:lla Euroopan maaperällä on 11.

Norjalaiskomeetta ei ole koskaan ollut Euroopassa pelatussa pääkiertueen kisassa 10:n joukossa. Janne Kasken tulokset 69-88,+13 menevät ET:n historian kirjoihin.

Irlannin 33-vuotias Niall Kearney (-11) johtaa Viktor Hovlandia, Martin Wiesbergeriä ja kolmea muuta pelaajaa kahdella lyönnillä BMW International Openissa. Hyvin harva uskoo yllättäjän säilyttävän johtopaikkansa. 
Katseet kohdistuvat pitkälti Norjan ensimmäistä ykköstilaa tällä tasolla tavoittelevaan Viktor Hovlandiin, sekä alkukesästä Tanskan osakilpailun voittaneeseen Wiesbergeriin.

Vaikka Hovland on voittanut jo kahdesti PGA Tourilla ja on maailmanlistalla 14:s, hänen harvoilla ET:n kisohin osallistumisillaaan ei ole vanhalla manterereella menestystä tarttunut. 
Floridan WGC-kilpailussa ( myös ET) hän oli talvella toinen, Dubaista on plakkarrissa yksi kolmas sija.

Pulkkanen katsomoon, Kaske jäi toiseen ääripäähän tuloksessaan

Tapio Pulkkasen ja Janne Kasken visiitti Muncheniin jää lyhyeksi. Hattu-Tapio ei saanut missään vaiheessa peliään kulkemaan, tulokset 75-73,+4 jätti hänet kuuden lyönnin pääähn jatkopaikasta.

Kaskella oli torstain kierroksen jälkeen itseään kohtaan voittajaolo (69,-3). Perjantai muutti kaiken. Alamäki käynnistyi kolmannella kestäen ensimmäisessä vaiheessa neljä reikää.
Pariin verrattuna lyöntejä kertyi seitsemän yli ihanteen. J atkopaikan suhteen peli oli käytännössä ohi.
Seuraava tuskainen vaihe käynnistyi kahdeksan reiän mittaisena yhdeksänneltä. Jaksoon mahtui  yksi tripla, yksi neljä yli reikä ja kolme bogia.Yhteensä kymmenen yli parin.

Kahden himmeän jakson väliin mahtui päiväin ainoa birde. Tulokseksi tuli 88,+16.

Janne Kaske on kuvaannollisesti putonut synkkkään ojaan peliensä kanssa, eikä kierrosta pidempiä valonpilkahduksia ole siunaantunut

Janne Kaske on kuvaannollisesti putonut synkkkään ojaan peliensä kanssa, eikä kierrosta pidempiä valonpilkahduksia ole siunaantunut

Getty Images

Relevantti kysymys Kaskelle kuuluikin, miten tällainen tuloksen vaihtelu, 19 lyöntiä on samoissa olostuhteissa käytännössä mahdollinen?

”Eipä tuohon nyt oikein osaa sanoa mitään. Pari huonoa svingiä nelosella ja viitosella. Näiden väylien jälkeen olin taas tilanteessa, josta ei ollut mitään mahdollisuutta nousta.”

”Loppukierroksen käytin rangeharjoitteluna kokeillen eri svingiajatuksia. Toivoen, että jotain löytyisi. Sama tilanne on tullut vastaan melkein jokaisella kisakierroksella.”
”Kentälä on tullut fiilis, että kävelisin pois kesken lenkin,  jos siitä ei tulisi sakkoa”, Kaske purki tuntemuksiaan.

Ei mieltä kilpaillla ennen toivonkipinän löytymistä

Kun Kasken kauden ET-tilastoista jätetään pois kolme helppoa Kanariansaarten kenttää, tulee viidessä muussa kymmenen kierroksen keskiarvoksi 78,5.

”Ei minulla ole tällä hetkellä mitään järkeä lähteä kisoihin, ennenkuin lyömiseen löytyy jotain järkeä. Paha näitä ET:n kisoja on kuitenkaan jättää käyttämättä. Aina elää toivonkipinä siitä, että jotain löytyisi paikanpäältä”, Kaske avaa tuskaista oloaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa