Hyppää sisältöön

Vijay Singh löytänyt puttipelin erikoisella mailavalinnalla

Kun Vijayn putti kulki PGA Tourilla oli häntä hyvin vaikea päihittää. Vastustajien onneksi Fijiläisen kulmarauta jäi usein melko kylmäksi.

Uran paras jakso osui kausille 2003-2005, jona aikana hän otti 17 voittoa PGA Tourilla. Vaikka putteri oli harvoin kuuma onnistui Vijay pysymään tourin keskiarvon kieppeillä aina kauteen 2008 asti, jolloin hän otti viimeiset voittonsa tourilla. Tämän jälkeen taso romahti griineillä ja Singh hävisi TV-kuvista ja maailmanlistalta. 

Vijay jatkoi kuitenkin peliä PGA Tourilla ja pelasi kymmenen kilpailua pääkiertueella vielä kaudella 2018. Tour kortti ei tule ongelmaksi sillä 34 voitolla hän on PGA Tourin elinikäinen jäsen (25 voittoa vaaditaan). Viimeiset viisi vuotta Singh on pelannut myös Champions Touria mutta ensimmäiset täydet kaudet tulivat vasta 2017 ja 2018. Tämä kausi oli Vijayn läpimurto viisikymppisten kiertueella. Kolmen voiton kausi huipentui Schwab Cup Championshipissä sunnuntaina kun Singh iski viimeisellä kierroksella kenttäennätyksen 61 (-10) ja vei voiton neljän lyönnin erolla. 

Puttituntuma oli maaginen sunnuntaina. Hän selvitti kierroksen vain 25 putilla ja oli viikon tilastoissa toiseksi paras griineillä. 

Kaudella 2018 Vijayn bägistä on löytynyt hieman erikoinen Bloodline R1-J putteri. 

Ultrakevyen hiilikuituvarren ja integroidun gripin ansiosta putteri seisoo paikallaan omalla painollaan. Näin sen voi tarvittaessa tähdätä linjan takana seisten. Lapa on jyrsitty alumiinista ja mailan pohjassa on painava teräslevy. 

Vijay ei käyttänyt mailan tähtäysominaisuutta kierroksen aikana mutta kertoi haastattelussa ettei hän ole putannut näin hyvin pitkään aikaan. Ainakin maila on pysynyt bägissä koko kauden ajan, mikä on aina hyvä merkki puttiongelmista kärsivältä pelaajalta. 

Charles Schwab Cupin pistekilpailun voitti jälleen kerran Bernhard Langer

Etsi luettavaa