Hyppää sisältöön

Viisikymppiset Padraig Harrinton ja Richard Bland mustina hevosina Ras al Khaimahissa – Pulkkanen ja Samooja samassa ryhmässä

Richard Bland (oik.)kuittasi uusintatappiostaan huolimatta Dubaista 789 000 euron shekin. Vasemmalla Viktor Hovland. KUVA:GETTY IMAGES

Richard Bland täyttää torstaina 49, mutta on nyt maailmanlistalla korkeimmalla kuin koskaan aiemmin urallaan. Kolmen majorin Padraig Harrington on noussut kovaan vireeseen päästyään irti Ryder Cup -kapteeniuden kiireistä ja tappion tuomasta pettymyksestä.

Suomalaisnelikko Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki sukkuloi Yhdistyneissä arabiemiraateissa jo kolmannessa perättäisessä kilpailussa.

Kaksi seuraavaa kisaa pelataan Ras Al Khaimahissa, joka on seitsemästä emiraatista pohjoisin ja neljänneksi suurin.

Mikko Korhosta lukuunottamatta muut suomalaiset pelaavat molemmat kilpailut, joten Lähi-idän turnee kestää heidän osaltaan harjoitusleiritys huomioiden putkeen yli kuukauden.

Kisakenttä Alhambra Golf Club on isännöinyt 2016–2017 Challenge Tourin kisoja sekä 2018 kiertueen finaalin.

Tapio Pulkkaselle ja Kalle Samoojalla on näistä tapahtumista kentästä kokemusta, mutta ei kärkipään sijoituksia.

Konkarit hakevat paikkaa majoreihin

Tämän viikon kisassa korkeimmalla maailmanlistalla on Richard Bland, jonka satumainen nousu listoilla jatkui Dubain kakkostilalla. Bland täyttää torstaina 49 vuotta.

Viimeisen 13 kuukauden aikana englantilaiskonkari on ansainnut reilusti yli neljäsosan (1,9 miljoonaa euroa) pääkiertueen ansioistaan.

Toimituksen käsityksen mukaan pääkiertueen kisassa ei koskaan aiemmin ole ollut hänen ikäistään pelaajaa osallistujalistan kärjessä mitä tulee maailmanlistan sijoitukseen.

Bland on 53:s, ja hänellä on kaikki mahdollisuudet kiilata itsensä kahden seuraavan kuukauden aikana The Mastersiiin.

Nousu maailmanlistalla 50 joukkoon riittää, ja se vaatisi mielellään paria sijoitusta kymmenen joukkoon. Voitto, oletettavasti toinenkin tila jossain kisassa ratkaisisi haasteen kerralla.

Jo nyt Bland on varmistanut paikkansa The Mastersin viimeiseen isoon karsintakisaan, maaliskuun lopulla pelattavaan WGC – Dell Technologies Match Play -kilpailuun.

Padraig Harrington (vas.)näytti viikonloppuna osaamistaan Dubaissa sijoitumalla yhdeksänneksi. Lee Westwood (oik.) osallistuu torstaina käynnistyvään Saudi International -kilpailuun muiden supertähtien joukossa. KUVA: GETTY IMAGES

Toinen kova ja kokenut luu on Padraig Harrington.

Ryder Cupin kapteenin hommistaan murskatappion jälkeen paljon kritiikkiä saanut Harrington on saanut aikaa omalle pelilleen, ja tulokset ovat varsin lupaavia.

Neljässä viimeisessä kilpailussaan 50-vuotias kolminkertainen major-voittaja on ollut kolmasti 12:n joukossa, heikoimmassakin 20:s.

Harringtonilla on näyttöhaluja, mieli tekee varmasti The Mastersiin, johon hän mahtui edellisen kerran 2015.

The Openiin ja PGA Championshipiin irlantilainen pääsee vanhana voittajana. Edellisvuoden PGA Championshipissa ”Paddy” oli hämmästyttävästi neljäs.

Suomalaisten taival majoreihin on mutkaisempi. PGA Championshipiin pääsee maailmanlistalta reilut sata ensimmäistä. Kalle Samooja (171.) sai pienen nousun aikaan Dubaissa. Myös Korhonen (195.) omaa oivat mahdollisuudet, mikäli kohdalle osuu seuraavien kuukausien aikana 2-3 vahvaa menestystä tai yksi ykköstila.

Ras al Khaimahissa palkintopotissa on 1,750 miljoonaa euroa.

Suomalaisten lähtöajat torstaina:

  • Klo 5.20 Sami Välimäki–Adrian Otaegui–Ahmad Skaik
  • Klo 5.30 Kalle Samooja –James Morrison–Tapio Pulkkanen
  • Klo 6.40 Mikko Korhonen–Scott Jamieson–Issa Abou El Ela

Tulospalvelu

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa