Hyppää sisältöön

Viisi suomalaista taistelee kärkisijoista Sveitsissä – Linn Grantilla jo jalka oven välissä Solheim Cupiin

Karina Kukkosen paras sijoitus LET:lla ennen lauantaina päättyvää Swiss Openia on 36:s kaudelta 2020. KUVA: LET

Karina Kukkonen (-6), Ursula Wikström (-5), Linda Osala (-4), Tiia Koivisto (-4) ja Noora Komulainen (-3) ovat iskuetäisyyden päässä jopa voittotaistosta Swiss Openissa.

Suomalaispelaajat ovat ennen LET:n osakilpailun viimeistä päivää ennätyksellisen runsaslukuisesti hakemassa menestystä Sveitsissä.

Karina Kukkonen on yhdeksäntenä, kolme lyöntiä kärjestä. Hänellä on lauantaina aamulla vielä pelattavanaan kolme reikää toisesta kierroksesta. Kaksi väylistä on par-viitosia, joten Oulusta kotoisin oleva Kukkkonen voi kiilata itsensä aivan kärjen tuntumaan ennen 10.30 käynnistyvää finaalikierrosta.

Ursula Wikström, LInda Osala, Tiia Koivisto ja Noora Komulainen saavat valmistautua kolmanteen kierrokseen ainakin pari tuntia Kukkosta pidempään.

Lauantaista muodostunee Golfpark Holzhäusernin kentällä monia käänteitä sisältävä thrilleri, sillä peräti 23 pelaajaa on 1-6 lyönnin päässä uransa ensimmäistä voittoa tavoittelevasta Englannin Liz Youngista (-9).

Kukkoselle ja Osalalle kymmenen ensimmäisen joukkoon yltäminen toisi paikan myös seuraavan viikon Ranskan avoimiiin, joissa palkintopotti (325 000€) on 1,6 kertainen Sveitsin kisaan nähden.

39-vuotias Young on pelannut LET:lla pitkän , 2000-luvun toisella puoliskolla käynnistyneeen uran, mutta ei ole koskaan ollut kolmen joukossa.

Suurin suosikki viimeiseen päivään lähdettäessä onkin ehdottomasti Ruotsin Linn Grant (-8), joka tavoittelee kauden viidettä voittoaan LET:lla. Reilun vuoden ammattilaisena pelannut Grant on noussut maailmanlistalla jo sijalle 46:s, ja LET:n pistelistalla 2022 hänen ainoa uhkaajansa on toinen megatähti Maja Stark.

Molempien esitykset jo nousut Solheim Cupin valintakriteereissä ovat niin vankkoja, että heillä on toinen jalka jo sisällä Espanjassa syyskuussa 2023 pelattavaan otteluun USA:ta vastaan.

Ruutu+ näyttää Swiss Openin viimeisen päivän ratkaisuvaiheet suorana lähetyksenä alkaen klo 15.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa