Hyppää sisältöön

Viikon tuote: GolfBuddyn aim L10 ja aim W10 auttavat ottamaan etäisyydet haltuun

GolfBuddyn uutuuskello ja -kiikari ovat GoGolfin Viikon tuotteita.

GoGolfin viikon tuotteita ovat tällä viikolla GolfBuddyn aim W10 -älykello ja aim L10 -laserkiikari. Käy osallistumassa Facebookissa kilpailuun, jonka voittaja voi valita, kumman laitteista hän voittaa itselleen.

Muun muassa golfkelloja ja laserkiikareita valmistavan GolfBuddyn omistus vaihtui viime vuonna, kun GolfZon osti yrityksen. Korealainen GolfZon on satojen miljoonien liikevaihtoa pyörittävä yritys, joten se toi lisää muskeleita brändäykseen ja tuotekehitykseen.

Tuotekehityksen helmiä on täysin uusi aim-tuotesarja, joka on laadukkaampi ja ominaisuuksiltaan monipuolisempi kuin GB by GolfBuddy -tuotesarja. Uusi omistaja on aloittanut myös yhteistyön elektroniikkajätti Samsungin kanssa.

  • GoGolfin Facebookissa on käynnissä kilpailu, jossa voit voittaa jommankumman tuotteista. Osallistu kilpailuun.

Aim W10 -älykello

Tyylikäs GolfBuddy Aim W10 -kello näyttää luonnollisesti myös aikaa.

Tyylikäs GolfBuddy Aim W10 -kello näyttää luonnollisesti myös aikaa.

GolfBuddy

Uutta älykelloa voisi leikillisesti kuvailla golfarin sveitsiläiseksi linkkuveitseksi eli monitoimityökaluksi. Se pitää sisällään väyläkartat, mitat greenin keskelle, eteen ja taakse sekä esteisiin. Kello auttaa pelaajaa luomaan itselleen fiksun pelisuunnitelman jo tiiauspaikalla.

Lähestymislyönnin suunnittelua helpottaa se, että kello antaa mitat tulosuunnasta katsoen. Ja mikäli kaipaa tarkempia mittoja lipulle, lipun voi siirtää haluamaansa paikkaan viheriöllä.

Kellossa on 1,3 tuuman värillinen kosketusnäyttö. Jos haluaa katsoa väylä- tai viheriökarttaa isommalta ruudulta, kellon näytön voi heijastaa bluetoothin avulla myös älypuhelimeen tai tablettiin.

Tärkeää golfkelloissa on akun kesto. Aim W10 -mallissa akku kestää golftilassa jopa 13 tuntia eli yhdellä latauksella kiertää parhaimmillaan kolme täyttä golfkierrosta.

Myös paperisen tuloskortin voi unohtaa, sillä aim W10 toimii digitaalisena tuloskorttina, johon voi tilastoida myös putit reikäkohtaisesti. Kenttiä, jotka kello löytää automaattisesti, on kelloon valmiiksi asennettu peräti 40 000 kappaletta. Luonnollisesti kello tunnistaa myös väylät, joten sen käyttö on helppoa.

Aim 10 -golfkello näyttää mitat ja toimii myös mm. tuloskorttina ja väyläoppaana.

Aim 10 -golfkello näyttää mitat ja toimii myös mm. tuloskorttina ja väyläoppaana.

GolfBuddy

Bluetoothin avulla kellon näyttöön ilmestyvät myös ilmoitukset puhelimen tekstiviesteistä ja muista ilmoituksista. Näin yhdellä vilkaisulla näkee, pitääkö ruveta kaivamaan puhelinta bägistä kesken kierroksen.

Kello myös mittaa askeleet ja kalorit, joten se toimittaa jossain määrin myös aktiivisuusrannekkeen virkaa.

Hinta: 319 € | Lue lisää täältä

Aim L10 -laserkiikari

GolfBuddyn Aim L10 -kiikari on monipuolinen ja ergonominen laserkiikari.

GolfBuddyn Aim L10 -kiikari on monipuolinen ja ergonominen laserkiikari.

GolfBuddy

Uusi aim L10 on helppokäyttöinen laserkiikari, jota on ergonomisen suunnittelun ansiosta mukava pidellä käsissä. Laite on erittäin kevyt, sillä se painaa vain 155 grammaa.

Laitteessa on slope-toiminto, joka kertoo ala- ja ylämäkien vaikutuksen lyöntiin. Koska slope-toiminnon käyttö on monissa kilpailuissa kielletty, sen saa tarvittaessa myös pois päältä.

Pelaaja voi myös valita standard-, scan- ja pin-toimintojen välillä.

  • Standard-tilassa kiikari tarjoaa etäisyyden tiettyyn kohteeseen nappia painamalla.
  • Scan-tilassa voi tarkistaa useisiin eri kohteisiin liikuttamalla tähtäintä.
  • Pin-tilassa laite antaa mitan lähimpään kohteeseen. Se on tarpeen esimerkiksi silloin, kun lipun takana on puita. Tällöin aim L10 ilmoittaa tarkan kohteen lippuun.

LCD-näyttö kuusinkertaistaa kohteen, mikä helpottaa pelisuunnitelman laatimista ja kun kohde lukittuu, laite ilmoittaa siitä värinällä.

Aim L10 antaa mitat metrin tarkkuudella  5–800 metrin välillä. Se kestää myös vettä, joten pientä sadetta ei tarvitse pelätä.

Laite toimii CR2 3V Lithium -paristolla, joka kestää 3 000 – 5 000 mittausta. Ihan heti ei siis tarvitse olla paristoa vaihtamassa.

Hinta: 339 € | Lue lisää täältä

Kello vai kiikari?

Kumpi sitten kannattaa valita: golfkello vai laserkiikari?

Yksinkertaistettuna voi sanoa, että laser-mittari kannattaa valita, jos haluaa aina tarkan mitan mihin tahansa kohteeseen kentällä. Se toki vaati enemmän vaivaa, kun skannailee kentältä esteitä, puita ja muita haluttuja kohteita.

Kiikari on myös hyödyllinen rangella, kun treenaa eri mailojen lyöntimittoja. Etenkin alle 100 metrin lähestymislyöntien opettelussa tarkka mitta on tärkeää.

Golfkello puolestaan helpottaa pelisuunnitelman tekoa, kun gps-paikannuksella toimivassa kellossa on kunnon värinäyttö ja väyläkartasto. Suurimmalle osalle pelaajista älykellon antamat mitat ovat riittävän tarkkoja. 

Älykellosta on myös se hyöty, että sitä voi käyttää myös golfkentän ulkopuolella. Esimerkiksi aim W10 on niin tyylikäs laite, että sen voi yhdistää jopa työpukeutumiseen.

Molemmissa GolfBuddyn uutuuksissa on kahden vuoden takuu. Lisää tietoa GolfBuddyn tuotteista.

Lue lisää: GoGolf vertailee – kello vai kiikari?

Etsi luettavaa