Hyppää sisältöön

Viikon kohde Bom Sucesso: Modernia arkkitehtuuria ja huippugolfia

Bom Sucesson kentän on suunnitellut Martin Ebert.

GoGolfin Viikon kohde on Bom Sucesso, joka sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella. Matkailijalle Bom Sucesso tarjoaa paljon muutakin kuin golfelämyksiä.

Suomalaisten eläkeläisten veroparatiisina viime vuosina mainetta kerännyt Portugali on jo vuosien ajan ollut myös suomalaisten golfareiden suosikkimaita.

Lissabonin alue on lentoyhteyksiensä vuoksi ollut matkustajamäärissä ylivoimainen ykkönen. Sen pohjoispuolella sijaiseva Silver Coast kätkee sinäänsä huippuluokan kenttiä.

Alueen suurimman golfkehityshankkeen Bom Sucesson historia on ollut värikäs ja vaiheikas. Lopputulos nykymuodossaan on kuitenkin hieno ja ehjä kokonaisuus.

Hopearannikon huippukentät

Silver Coastilla on paljon pelattavaa.

Silver Coastilla on paljon pelattavaa.

Silver Coastiin ajaa Lissabonista noin tunnin. Sen löysivät ennen kiinteistökehittäjiä ja golfareita innokkaat surfarit. Rannoilta lähes pystysuoraan nousevat rantakalliot ja lähes tuulella kuin tuulella surffattavat rantavedet saivat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin aallonratsastajat pauloihinsa.

Alueen golftarjonta on monella mittarilla mitattuna huippuluokkaa. Seve Ballesteroksen viimeinen suunnittelutyö Royal Obidos on alueen ykköskenttä, eikä sille paljon kalpene Praia d’El Rey. Mäntymetsän vieressä ja valtameren rannalla sijaitsevaan kenttään ovat ihastuneet myös monet golftoimittajat siinä määrin, että se on listattu useasti Manner-Euroopan parhaimmistoon.

Kesällä 2017 aukeava West Cliffs on alueen uusin tulokas. Kentän jokaiselta väylältä pääsee nauttimaan Atlantin maisemista.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä listalla European Tour -ketjuun kuuluva Bom Sucesso. Kenttä täyttää vaativankin golfarin standardit.

Arkkitehtuurin juhlaa

Mikäli peli ei kulje, voit myös keskittyä maisemien ja upeiden talojen ihastelemiseen.

Mikäli peli ei kulje, voit myös keskittyä maisemien ja upeiden talojen ihastelemiseen.

Bom Sucesson on hieman erilainen golfresort. Se haluaa erottua muista huippuarkkitehtuurilla, sillä kentän väyliä reunustavat upeat talot.

Maailmallakin mainetta niittäneet arkkitehdit, kuten Souto Moura, Siza Vieira, David Chipperfield ja Carrilho da Graça, ovat loihtineet tänne omat luomuksensa. Kuitenkin niin, että paikallinen luonto sulautuu kauniisti nykyaikaisen arkkitehtuurin ja elämäntyylin kanssa.

Golfkentän on puolestaan suunnitellut suomalaisillekin tuttu Martin Ebert, kun hän vielä Donald Steelen toimistossa. Nykyään hän pyörittää omaa toimistoaan ja on esimerkiksi Petikkoon rakentuvan Vantaan Golfpuiston taustalla. 

Bom Sucesson kenttä tarjoaa upeita merinäkymiä. Yhtäällä voi nähdä Obidosin laguunin ja toisaalla Atlantin valtameren. Puistomaisella kentällä nautit hienosti muotoilluista greeneistä. Bunkkereiden sijoittelu taas aiheuttaa klubipelaajalle lisähaasteita.

Kentän signature-reikä on 17:s. Se lyödään auki kentän korkeimmalta kohdalta ja pelataan alamäkeen 525-metrisenä par 5:nä. Väylältä avautuvat huimat maisemat sekä laguunille että Atlantille. Alamäen ja doglegin vuoksi reikä vaatii klubipelaajalta hyvää pelisilmää ja mahdollistaa ammattilaiselle todellisen eagle-putin.  

Majoitus huoneistoissa

Hotellin sijaan Bom Sucessossa asutaan huoneistoissa.

Hotellin sijaan Bom Sucessossa asutaan huoneistoissa.

Resortissa majoitutaan tilavissa nykyaikaisissa huoneistoissa. Design-huoneistoissa voit myös halutessasi tehdä omassa keittiössäsi omat ruoat tai rentoutua terassilla kierroksen jälkeen.

Alueella ei ole yhtään hotellia, vaikka sellainen alkuperäisistä suunnitelmista löytyykin. Hotelliprojektilta puuttuu kuitenkin edelleen sijoittaja ja kansainvälistä ketjua, joka operoisi viiden tähden spa-hotellia.

Mitä muuta?

Golfin lisäksi voit pelata esimerkiksi tennistä, padelia tai futista.

Surfarien paratiisi löytyy lähistöllä sijaitsevasta Penichestä.

Mikäli et surfaa, voit nauttia upeista rannoista muuten vain tai patikoida mykistävän kauniissa luonnossa.

Vieraile myös lähistön pikkukylissä. Vieraile myös lähistön pikkukylissä. Päiväretken voi tehdä esimerkiksi São Martinho do Portoon, Foz do Arelhoon tai Nazaréen.

Caldas sa Rainhan kaupungissa voit nauttia kuumista lähteistä ja taiteesta.

Laguunin puolella voit harrastaa monia vesiurheilulajeja.

 

Etsi luettavaa