Hyppää sisältöön

Viikon kisa: Dubai Desert Classicin 30 vuotta täynnä kaunista golfhistoriaa

Seve Ballesteros juhli voittoa Emirates Golf Clubilla vuonna 1992

Dubai Desert Classic oli ensimmäinen European Tourin kilpailu Lähi-idässä. Kun kisaa pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 oli myös Dubai kovin eri paikka kuin nykyään.

Dubai Desert Classic juhlii tänä vuonna 30-vuotistaivaltaan. Klassikossa on nähty vuosien varrella todella nimekkäitä voittajia ja jokainen European Tourin pelaaja himoitsee nimeään suureen pystiin. 

Emirates Golf Clubilla käytävässä kilpailussa paras suomalaissijoitus on Mikko Ilosella, joka oli vuoden 2014 kisassa viides ja vuoden 2003 kisassa kuudes. 

Kisan voittajalistalta löytyy muun muassa nimiä kuten Tiger Woods (06, 08), Rory McIlroy (09, 15), Ernie Els (94, 05) ja Seve Ballesteros (1992). 

Tämän vuoden kisassa suurin suosikki on maailmanlistan vitonen Bryson DeChambeau. Sergio Garcia on onnistunut kirjaamaan myös nimensä voittopokaaliin vuodelta 2017. Viime vuonna kisan voittoon pelasi Haotong Li, joka kukisti tiukassa trillerissä Rory McIlroyn. 

Suomalaisista pokaalijahdissa ovat tänä vuonna Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Kim Koivu. Kolmelle viimeiselle kisa on ensimmäinen Dubai Desert Classic. 

 

 

Etsi luettavaa