Hyppää sisältöön

Viikko Mastersiin – Tiger paljastaa miten kenttä on muuttunut 20 vuodessa

Tiger Woods antaa tarkkaa sisäpiiritietoa miten Augusta on muuttunut 90-luvun lopusta

Masters Tournament käynnistyy ensi viikon torstaina eli noin viikon kuluttua tämän artikkelin julkaisusta. Yksi mies on seurattavuudeltaan yli muiden, kisan neljä kertaa voittanut Tiger Woods.

Tiger Woodsilla on jo 22 kerran kokemus The Masters Tournamentista. Nelinkertainen voittaja kertoi reikäpeliturnauksen yhtydessä kentän muutoksista mielenkiintoisia asioita 20 vuoden ajalta. Augusta National on muuttunut merkittävästi Woodsin ensivoitosta vuodelta 1997. 

Woods kertoi erityiseti avausten vaikeutuneen todella paljon ensimmäisistä kerroista. Kun hän aikanaan pelasi harjoituskierrosta Raymond Floydin kanssa, olivat pelivihjeet hieman erilaisia kuin nykypäivänä. 

”Raymond kertoi minulle yhdeksännellä tiillä, että lyöt vain niin paljon oikealle kuin haluat. Nykyisin se ei enää ole kovin järkevää, sillä siellä on metsä. Väylällä 11 hän kertoi, että yrität lyödä vaan oikealla olevien katsojien lähelle. Se oli ennen yli 70 metriä leveä väylä, mutta nykyään oikea puoli on käytännössä metsää”, Woods kertoo muutoksista. 

Augustassa on uusien metsien lisäksi muuttunut myös väylien leikkaussuunta. Niinkin marginaaliselta kuin se kuulostaa, se vaikuttaa pallon pomppuihin jopa kymmeniä metrejä. 

”Aikaisemmin väylät oli leikattu kahteen suuntaan. Toisella puolella ruohon kasvusuunta oli myötäinen ja toisella puolella väylää vastainen. Jos löit doglegin sisäkurviin, niin pääsit yleensä myötäisen kasvusuunnan takia pomputtamaan palloa todella pitkälle. Se antoi mahdollisuuden olla aggressiivinen tiiltä. Nykyisin kaikki väylät on leikattu viheriöstä pois päin, joka pienentää rulleja”, Woods jatkaa. Se on Augustan tapa lyhentää pitkiksi muodostuneita draiveja. 

Myös bunkkereita on Tigerin mukaan syvennetty ja raffi on kasvatettu viheriöiden ympärillä. Aiemmin kentällä nähtiin paljon matalia chippejä, jotka eivät enää nykyisin ole mahdollisia. 

”Aiemmin kukaan ei halunnut käyttää nostavia mailoja tiukoista makuista, sillä se ei ollut tarpeellista. Nyt on pakko käyttää 62–64-asteisia wedgejä, jotta greenin ympäriltä on mahdollista saada palloa lähelle.”

Tiger myös kertoo, etteivät viheriöt ole entisellään. 

”Kaikki viheriöt on uusittu siitä kun ensimmäisen kerran pelasin siellä. Ne ovat vähän tasaisemmat, mutta edelleen todella vaikeat kallistusten osalta”, Tiger pohtii viikon päästä käytävän kisa-areenan muutoksia. 

 

Etsi luettavaa