Hyppää sisältöön

Vihti Golf avaa golfkauden perjantaina: ”Kenttä on märkä, jäätä, lunta ja hiekkaa”

Vihti Golf pääsi avaamaan kenttänsä yhdeksän päivää aiemmin kuin edelliskaudella. KUVA: Teemu Tyry

Vihti Golf on suurella todennäköisyydellä ensimmäinen kenttä Manner-Suomessa, joka laskee pelaajat väylille ja viheriöille.

Golfkauden avaaminen Suomessa myöhästyy edelliskauteen verrattuna yli kaksi viikkoa. Vihti Golf ehti 2021 ainoana avaamaan kenttänsä maaliskuun puolella.

Pääsiäisen neljä perättäistä päivää ovat luonnollisesti oivallinen ajankohta golfarien houkuttelemiselle.

Facebookissa Vihti Golf ei sortunut ylenpalttiseen kehumiseen kuvaillessaan olosuhteita, joissa perjantaina pelataan.

”Kenttä on kevätkuntoinen: todella märkä, lunta, jäätä, hiekkaa – mutta pelaamaan voi tulla, jos on kova hinku! Suosittelemme aluksi kumisaappaita.”

”Talvi on ollut vaikea, takatalvi ja pakkaset tuntuvat vaan jatkuvan. Tästä johtuen kenttä on jopa märempi ja huonommassa kunnossa kuin aiempina keväinä.”

Vihti Golf avasi kenttänsä pian vuosituhannen vaihtumisen jälkeen, ja on profiloitunut golfkeskukseksi, joka avaa kauden ensimmäisten joukossa, usein ykkösenä.

”Hulluiksikin ovat meitä sanoneet varhaisen avaamisen johdosta. En ihan allekirjoita väitettä, kenttämme kesäkuntoon varhainen avaaminen ei juurikaan ole vaikuttanut kuten monasti pelotellaan”, kertoo Vihti Golfin vahva mies ja omistajiin lukeutuva Janne Uotila.

Vihti Golf

Hangossa odotellaan päivä kerrallaan

Suomen eteläisimmällä kentällä Hangossa kausi lukeutuu maamme pisimpiin. KUVA: Hangolf

GoGolfin keräämien tietojen mukaan lähimpänä avaamista ollaan Vihdin jälkeen Hangon Golfissa.

”Meillä on viittä varjoisampaa väylää lukuunottamatta lähes valmista avaamiseen. Perjantaina ei päästä avaamaan, mutta mahdollisesta se on myöhemmin pääsiäispyhien aikana, ei kuitenkaan varmaa. Seuraamme tilannetta päivä kerrallaan ”, kertoi toimitusjohtaja Lena Haanpää torstaina aamupäivällä.

Hangon Golf

Kevätkenttinä tunnetut Salo Golf, Meri-Teijo ja Sea Golf Rönnäs ovat siirtäneet tavoitteensa jo suosiolla pääsiäisen jälkeiseen aikaan.

”Meillä olisi ollut mahdollisuus raapia yhdeksän pelikelpoista väylää esiin pääsiäiseksi, mutta siihen ei lähdetty. Par 3-kenttä avataan, mikäli huominen tsekkaus sen osalta näyttää vihreää valoa”, tiivisti Salo Golfin tilanteen toimitusjohtaja Tomi Paju.

Salo Golf

Etsi luettavaa