Hyppää sisältöön

Viheriö-dopingia: Alex Cejka diskattiin Honda Classicista

Alex Cejka "käytti dopingia" viheriöllä

Alex Cejkan pelit päättyivät Honda Classicissa 14 reiän jälkeen. Syynä tähän oli sääntörikkomus viheriöiden lukemiseen liittyen.

Alex Cejka sortui rikkomaan PGA Tourin vuoden alusta voimaan astuneita sääntöjä, joissa greenikirjan tarkkuutta rajoitettiin. Cejkalla oli epähuomiossa vanha greenikirja käytössä, joka on nykypäivänä sääntöjenvastainen. 

Asian huomasi lopulta saksalaisen pelikaveri Cameron Triangle, joka näki Cejkan käyttävän kirjaa kymmenennellä väylällä. 

”En tiennyt oikein mitä tehdä, kerroin ensin caddielleni ja sitten Alexille, mutta emme olleet varmoja miten toimia. Seuraavan kerran kun näimme tuomari otimme asian puheeksi”, Triangle kertoi. 

Tuomari tutki saksalaisen viheriökirjaa ja päätyi diskaamaan hänet. Ironista on se, että Honda Classicin kisakentän PGA Nationalin viheriöt on uudistettu vuoden takaisesta. 

Sääntöuudistuksen taustalla on se, että pelaajien pitäisi pystyä enemmän silmällä arvioimaan viheriöiden kallistuksia. Vuoden 2018 lopussa greenikirjat olivat jo niin tarkkoja, että niitä käyttämällä silmän ja arvioimisen tarpeellisuus oli tullut lähes tiensä päähän. 

 

Etsi luettavaa