Hyppää sisältöön

Vihdoinkin Sergio Garcia!

Espanjalainen konkari pelasi ensimmäiseen major voittoon 74:ssä startissaan. Masterseja hän ehti pelata 19 kappaletta.

Garcia ehti sijoittua majoreissa kymmenen parhaan joukkoon 22 kertaa. Kipeitä kakkossijoja tuli kolme kappaletta, kaksi Open Championshipissä ja yksi PGA Championshipissä. 

Sunnuntaista muodostui kärkiryhmän kaksintaistelu. Justin Rose ja Sergio Garcia erottuivat muusta pakasta jo etuysillä, jonka molemmat pelasivat kaksi alle parin. 

Takaysillä tilanne kääntyi ensin Rosen eduksi. Garcia sortui huonoista avauksista bogeihin väylille 10 ja 11. Kolmellatoista espanjalaisen avaus päätyi vasemmalle metsään kun Rose osui jälleen väylään. Dropin ja upean wedge lyönnin avulla Garcia onnistui pelastamaan parin ja kuin ihmeen kaupalla kaksikko tasasi reiän. Ero, joka oli vaarassa revetä neljään säilyi vain kahdessa lyönnissä. 

Par pelastus lisäsi Garcian itseluottamusta. Hän teki birdien neljälletoista ja upean eaglen viidelletoista tasaten pelin yhteistuloksessa -9. Rose ei kuitenkaan säikähtänyt. Hän teki oman birdien kuudelletoista ja otti kärkipaikan takaisin tuloksessa -10. 

Seitsemällätoista tilanne muuttui jälleen. Peli tasaantui kun Rose sortui bogiin griinibunkkerista. Viimeiselle lähdettiin tasatuloksessa ja molemmat pelaajat lähestyivät lippua loistavasti. Kumpikaan ei onnistunut reilun kahden metrin birdie yrityksissä ja dramaattinen takaysi sai jatkoa uusinnassa. 

Ensimmäisellä uusintareiällä Rosen avaus aukesi oikealle metsän reunaan. Neulasten joukosta lähestymisen osuma epäonnistui. Pallo pomppi väylää pitkin ja vain hieman lähemmäksi griiniä kuin Sergion avaus. Nyt Garcian svingi oli uomissaan. Loistava lähestyminen päätyi kolme metriä lipun taakse. Rose löi kolmannen lyönnin griinille mutta ei onnistunut par putissaan. Garcia upotti birdien ja unelman majorvoitosta täyttyi vihdoin. 

GettyImages

Vaikka viimeinen kierros ei mennyt täydellisesti Garcia pysyi rauhallisena koko päivän. Jostain syystä hän pysyi tyynenä ja tunne oli parempi kuin koskaan aikaisemmin. Hän myönsi haastattelussa, että parempi asenne oli suuri osa voittoa. Takaysin epäonnistumiset eivät enää vaikuttaneet Garciaan kuin aikaisemmin ja hän aikoo pitää uuden asenteensa. 

Tärkeintä oli hyväksyä kentällä tapahtuvat virheet ja se ettei Augustan drawta vaativa kenttä aina sopinut täydellisesti hänen pelityyliinsä. 

Voiton myötä tapahtui tietysti monta upeaa asiaa. Yksi näistä oli nousu Garcian idoleiden Ballesteroksen ja Olazabalin rinnalle Masters voittajana. 

Garcia kiitti voittostaa kotijoukkojaan ja sponsoreitaan. Viikon aikana Sergion leirissä oli runsaasti porukkaa ja viimeisellä griinillä vastassa oli kihlattu Angela Akins.

GettyImages

Charl Schwartzel nousi kolmannelle sijalle tulokseen -6. Matt Kuchar ja Thomas Pieters jakoivat neljännen sijan (-5). Jordan Spieth ja Rickie Fowler hiipuivat sunnuntaina yhteistulokseen -1. 

Leaderboard

Etsi luettavaa