Hyppää sisältöön

Vierumäen Cooke-kentän viheriöitä aiotaan uusia siirtonurmella: ”Ongelmiin ei näytä olevan helppoa ratkaisua”

Vierumäen Cooke-kenttä on layoutiltaan yksi Suomen hienoimmista ellei hienoin. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Vierumäen Cooke-kenttä on kärsinyt jo pitkään mystisistä viheriöongelmista. Syksyllä ongelmaa lähdetään ratkaisemaan siirtonurmella.

Vierumäki Golf Club aikoo uusia syksyllä Cooke-kentän viheriöitä siirtonurmella, koska vanhoilla keinoilla viheriöiden kuntoon ei saada olennaista parannusta. Ongelmia Vierumäen Cooke-kentän viheriöillä on ollut erityisesti kausien alussa.

Alkuun Vierumäellä uusitaan neljän tai viiden viheriön nurmi. Siirtonurmi on kasvatettu itse, sillä viime vuonna Vierumäellä investointiin suureen siirtonurmialueeseen.

”Tavoitteenamme on uusia lokakuussa siirtonurmen avulla viheriöitä siten, että uusittavat viheriöt saadaan toukokuussa 2024 käyttöön. Samalla tulemme testaamaan, kuinka viheriöiden rakenteita ja perustuksia pitäisi uusia”, Vierumäki Golf Clubin toimitusjohtajan Jan Ruohon allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan.

Ruoho on kasvanut heikosti Vierumäen Cooken viheriöillä jo pitkään, eikä syytä tähän oikein olla saatu selville. Aikaa ja vaivaa ongelman selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi on nähty.

Vierumäen Cooke-kenttä on isännöinyt Challenge Tourin kilpailua useana vuonna perättäin. Kisa pidetään Vierumäellä myös tulevana elokuussa, ennen kuin viheriöitä laitetaan remonttiin. Kenttä on saanut apua viheriöihin Challenge Touria pyörittävän European Tourin organisaatiolta. Lisäksi viheriöistä otettiin reilu vuosi sitten maa-ainesnäytteet, jotka lähetettiin European Turf -laboratorioon tutkittavaksi.

”Tutkimustulosten analyysit eivät ole antaneet yksiselitteistä selitystä ongelmille”, tiedotteesta selviää.

Kenttämestari vaihtui helmikuussa

Ruohon mukaan myös European Tourin pääkenttämestari Eddie Adams on vieraillut Vierumäellä useana vuonna ja on tulossa jälleen ensi viikolla. Ongelmiin ei kuitenkaan näytä olevan helppoa ratkaisua.

”Teemme joka rintamalla parhaamme löytääksemme ratkaisun viheriöiden ongelmaan”, Ruoho lupaa.

”Viheriöiden uusimisen jatkosta tullaan päättämään tulevan syksyn ja seuraavan kevään kokemusten jälkeen.”

Vierumäen Cooke-kentän pääkenttämestari toimii nykyään Harri Walden, joka toimii myös kentän pääomistajan Lahden Golfin kenttämestarina. Walden aloitti työssään helmikuussa.

”Vaikeuksista huolimatta viheriöiden kasvu on saatu käyntiin paremmin kuin viime vuonna ja parin viime viikon parannus on ollut merkittävä”, tiedotteessa kerrotaan.

Vierumäki Golf on julkaissut nettisivuillaan kuvaparin, jossa näkyy viikossa tapahtunut edistyminen.

”Uskomme, että viheriöt saadaan alkukesän aikana hyvään kuntoon, mutta pitkällä tähtäimellä haluamme merkittävän parannuksen”, tiedotteessa lukee.

Pelaajilta Vierumäki toivotaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Cooken viheriöongelmat ovat erittäin harmillisia, sillä layoutiltaan ja maastoltaan Cooke on yksi Suomen parhaista golfkentistä.

Etsi luettavaa