Hyppää sisältöön

Vierumäki palkkasi huippukenttämestarin – työskenteli aiemmin maailman parhaalla kentällä

Alan Strachan tutustui Vierumäen kenttiin heinäkuun puolivälissä.

Vierumäki on palkannut uuden pääkenttämestarin. Alan Strachanin ansioluettelosta löytyy pestit muun muassa Royal County Downilta, Royal Dornochista ja Walton Heathistä.

Vierumäki laittoi muutama viikko sitten hakuun pääkenttämestarin paikan. Paikkaan löytyi täyttäjä nopeasti, sillä Vierumäki on palkannut tehtävään skotlantilaisen Alan Strachanin.

Strachan on erittäin kova nimi, sillä hän on toiminut kenttämestarina ja apulaiskenttämestarina maailman huippukentillä. Työhistoriasta löytyvät pestit muun muassa sellaisilta huippukentiltä kuin Carnoustie, Royal Dornoch, Walton Heath ja Royal County Down.

Kaikki kolme kenttää lukeutuvat maailman arvostetuimpien golfkenttien joukkoon. Esimerkiksi Pohjois-Irlannissa sijaitseva Royal County Downin Yhdysvaltain Golf Digest valitsi vuosi sitten koko maailman parhaaksi kentäksi. Listan kakkonen oli Masters Tournamentista tuttu Augusta National.

Strachanista tulee toimitusjohtaja Jan Ruohon oikea käsi ja Vierumäen Cooke- ja Classic-kenttien kenttämestarien esimies. Apu on tarpeen, sillä Suomen parhaisiin kenttiin lukeutuvan Cooken kunto ei ole vastannut odotuksia, vaikka tänä vuonna kentällä on jo menty parempaan suuntaan. 

Ruohoa on työllistänyt viimeiset puolitoista vuotta myös Challenge Tour -kilpailun promoottorin tehtävät. Vierumäki Finnish Challenge pelataan ensi viikolla Vierumäen Cooke-kentällä.

Strachania ehdotti Ruoholle kenttäarkkitehti Martin Ebert, joka on suunnitellut Classic-kentän parhaillaan käynnissä olevan remontin.

”Olemme samalla aaltopituudella”

Strachan toimi jo aiemmin heinäkuussa Vierumäellä viikon verran kenttäkonsulttina. Strachan tutustui tuolloin Vierumäen kenttiin, kentänhoitajiin ja olosuhteisiin. Samalla Ruoho pääsi tutustumaan tarkemmin mieheen.

”Kymmenen minuutin jälkeen huomasin, että olemme samalla aaltopituudella”, Ruoho kertoo.

Nykyään Strachan työskentelee kentänhoidon konsulttina. Hän toimii parhaillaan esimerkiksi maineikkaan ruotsalaisen Falsterbon konsulttina. Hänen avullaan Falsterbo on nostanut tasoaan ja parantanut sijoitustaan esimerkiksi Today’s Golfer -lehden kenttärankingissa.

Jan Ruoho kertoo, että Strachan saattaa ensin loppuun aiemmat työnsä mm. Falsterbossa, jonka jälkeen hän siirtyy pääasiassa Vierumäen palkkalistoille.

”Lähtökohta on se, että hän työskentelee meillä ensi vuonna 160-180 päivää”, Ruoho kertoo.

Strachan on mukana myös ensi viikon kisassa. 


”Parhaat kentänhoitajat rakastavat kenttäänsä ja työtään”

– Alan Strachan


Strachanin perheen koti on edelleen Pohjois-Irlannissa, Newcastlessa Royal County Downin lähellä. Hänen lapsensa ovat jo aikuisia, mikä mahdollistaa matkatyön.

Vierumäki Finnish Challengen sivuilla Strachan kertoo, että hän pystyy näkemään ulkopuolisena paremmin mahdolliset puutteet ja parantamaan nykyisiä käytäntöjä.

”Ulkopuolisena minun on paljon helpompi ajaa läpi uudistuksia ja vaatia, että asiat tehdään tinkimättömästi”, Strachan kertoi kilpailun sivuilla.

”Intohimon tulisi aina näkyä läpi työn tuloksissa. Parhaat kentänhoitajat rakastavat kenttäänsä ja työtään”, hän korostaa.

Hän suhtautuu positiivisesti Vierumäen alueen hiekkaperäiseen maaperään, joka läpäisee hyvin vettä, sillä ”savipohjalla kentänhoito olisi täällä painajaista”. 

”Kanerva on molemmilla kentillä valtaamassa lisää alaa. Kymmenen vuoden kuluttua Cooke on vielä nykyistäkin upeampi. Tutkisin myös mahdollisuutta joidenkin vaihtoehtoisten röllilajikkeiden käyttöön griineillä.”

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 3.-6.8. Vierumäen Cooke-kentällä. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Etsi luettavaa