Hyppää sisältöön

Vierumäen Challenge Tour kisan ajankohtaa siirtyy: promoottori Jan Ruoho tyytyväinen uuteen ajankohtaan

Vierumäki Resortin toimitusjohtaja Peter Gabrielsson ja Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho luovuttivat 32 000 euron shekin Portugalin José-Filipe Limalle

Vierumäki Finnish Challenge pelataan ensi vuonna elokuun sijaan jo heinäkuussa. Varsinaiset kilpailupäivät ovat 23.–26.7.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan ensi vuonna heinäkuun lopulla, kun aiemmin kisa on käyty elokuussa. Uusi ajankohta on promoottori Jan Ruohon mieleen, sillä näin vältetään päällekkäisyydet olympiakisojen ja rallin MM-sarjan Suomen osakilpailun kanssa.

”Miesten olympiagolfissa kilpaillaan viikkoa myöhemmin, ja Neste Rally Finland osuu puolestaan sitä seuraavaan viikonloppuun yhdessä naisten olympiagolfin kanssa. Uskon, että päällekkäisyydet välttämällä saamme paikalle suuren määrän kilpagolfin ystäviä aiempien vuosien tapaan. Moni on tuossa vaiheessa vielä lomallakin ja voi nauttia kiireettömästi kilpailusta ja Vierumäen palveluista”, Ruoho sanoo.

Suomen Golfliitto jatkaa kilpailun pääyhteistyökumppanina. Juha Korhosen perustelee yhteistyötä seuraavasti:

”Haastajakiertueen kilpailu tukee keskeisellä tavalla ponnistelujamme huippugolfissa. Vierumäen kilpailun ansiosta järjestyneillä kutsuilla kaiken kaikkiaan 18 suomalaispelaajaa pääsi tällä kaudella kokeilemaan iskukykyään ja hankkimaan arvokasta kokemusta haastajakiertueen oakilpailuissa”. Korhonen sanoo.

”Erityisesti Antti AhokkaalleRoope Kakolle ja Oliver Lindellille Golfliiton hallinnoimat kutsut mahdollistivat varsin kattavan kilpailuohjelman rakentamisen. Aiempina vuosina Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja ovat kutsujen avulla onnistuneet kääntämään uransa uuteen nousuun.”

Kahtena edellisenä vuotena kisa on ollut suomalaisittain menestyksekäs. Vuonna 2018 Kim Koivu voitti kilpailun uusinnan jälkeen, ja tänä vuonna Roope Kakko taisteli voitosta päätöspäivänä päätyen lopulta jaetulle kolmannelle sijalla.

Jan Ruoho toivoo, että kotimaiset lajin harrastajat, golftoimijat, golfyhteisöt ja muut kumppanit saataisiin laajalla rintamalla antamaan oma panoksensa ponnisteluihin yhteisen asian puolesta.

”Meillä on tarjolla matalan kynnyksen Vip- ja Support-paketteja, joilla kilpailupäivistä voi ottaa enemmän irti. Varsinaisessa kumppaniyhteistyössä vaihtoehtoisia kokonaisuuksia löytyy runsaasti, ja yksilöllinen räätälöintikin onnistuu vaivattomasti.”

Viime vuonna Vierumäen kisaan osallistui käytännössä koko kiertueen kärkikatras muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.Yksi syy tälle oli se, että ennen kisaa oli ollut viikon tauko kilpailusta, mutta osasyynä olivat varmasti hyvin toimivat järjestelyt.

”Pelaajien keskuudessa Vierumäen osakilpailu on otettu innostuneesti vastaan. Sana ainutlaatuisista olosuhteista on kiirinyt, ja tänä vuonna pelaajaluetteloa saattoi luonnehtia tähän mennessä kovatasoisimmaksi. Ensi kesänäkin Vierumäellä nähdään pelaajia maanosan terävimmästä kärjestä tai aivan sen tuntumasta.

Kilpailun palkintopotti oli 200 000 euroa, ja se tullee pysymään samana myös ensi vuonna. Koko kilpailun kulubudjetti on suurin piirtein tuplat tästä. Raha kerätään pääosin yrityksiltä, joille on tarjolla näkyvyyttä paitsi Suomessa myös ulkomailla European Tourin sivuston ja sosiaalisen median kanavien kautta.

”European Tourilla on laskettu, että Challenge Tourin videotuotannot ja sosiaalisen median päivitykset tavoittivat elokuussa 210 miljoonaa kotitaloutta 147 maassa. YLEn koostelähetyksiä seurasi puolestaan enimmillään hieman yli 200 000 katsojaa”, Ruoho sanoo.

”Myös lauantain ja sunnuntai live stream tavoitti hyvin ne golfin ystävät, jotka eivät päässeet paikalle. Luonnollisesti kumppaneille on rakennettavissa monin tavoin näkyvyyttä myös kentällä ja sen tuntumassa, kumppaniyhteistyön muita ulottuvuuksia unohtamatta.”

Perinteistä mediaakin kilpailu kiinnosti yli rajojen. Challenge Tourin tilastojen mukaan kilpailusta laadittiin yhteensä 181 artikkelia eri tiedotusvälineissä.

Haastajakiertueelta nousseet pelaajat pääkiertueella:

  • 11 major-voittoa
  • 27 pelaajaa maailmanlistan Top 100:ssa
  • 31 Ryder Cup -edustusta
  • 468 voittoa European Tourilla

Vierumäki Finnish Challengen kotisivu 

Etsi luettavaa