Hyppää sisältöön

Vierumäki satsaa uuteen hotelliin, vanha jää vaille käyttöä

Vierumäen vanha hotelli ei kuulu Mika Anttosen uusiin suunnitelmiin.

Vierumäellä tehdään jättisatsauksia alueen kehittämiseksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Miljardööri Mika Anttosen johdolla alueelle investoidaan viidessä vuodessa 20 miljoonaa euroa. Uuden hotellin rakentaminen alkaa heinäkuussa.

Hotelli- ja ravintolatoimintaa Vierumäellä pyörittänyt Vierumäki Country Clubin konkurssi ei tarkoita alueen näivettymistä, vaan urheilu-opiston ja suositun lomakohteen pääomistaja Mika Anttonen aikoo satsata jatkossakin Vierumäen kehittämiseen.

Vierumäki kertoi torstaina peräti 20 miljoonan euron investointiohjelmasta, jonka tarkoitus on buustata Vierumäki uuteen nousuun. St1-yhtiöillä vaurastunut Anttonen on yksi Suomen harvoja miljardöörejä. 

Helsingin Sanomien mukaan Vierumäelle rakennetaan uusi ravintolakompleksi ja hotelli. Rakentaminen alkaa jo heinäkuussa ja valmista olisi tarkoitus syntyä ensi kesänä.

Samaan aikaan Vierumäen vanha hotelli on jäämässä tyhjilleen, sillä kesäkuussa perustettu uusi yhtiö Vierumäki Sports ei aio ruveta kunnostamaan sitä.

”Sekin arvioitiin, mutta se on kiinteistönä hiukan tehoton majoitustoimintaan”, Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson sanoi Helsingin Sanomille.

Vierumäellä on kaksi golfkenttää: Cooke- ja Classic. Aiemmin kesäkuussa Cooken kenttäyhtiö otti vastuulleen kentän klubitalona toimivan Paviljongin ravintolatoiminnan.

Vierumäki avattiin konkurssin jäljiltä uudestaan kesäkuun alussa, ja kävijämäärät ovat olleet positiivinen yllätys.

Gabrielsson korosti HS:lle, että erilaisten huippu-urheilu-, koulutus, ja liikuntapalvelujen tuottaminen on Vierumäen ydinbisnestä jatkossakin.

Niiden oheen tarvitaan majoitus- ja ravintolapalveluita.

Etsi luettavaa