Hyppää sisältöön

Vierumäki Finnish Challenge: Aamupäivällä tehtiin kovia tuloksia – Ruuska ja Karlsson parhaat suomalaiset

Lauri Ruuska siirtyi torstaina Paltamo Openin johtoon.

Vierumäki Finnish Challengen johtotulos on avauskierroksen ollessa vielä kesken -11. Roope Kakko (-3) muistutti, että kisa on vielä vasta nuori.

Suotuisa keli ja tasalaatuiset viheriöt sekä helpot karheikot ja lipunpaikat johtivat siihen, että Vierumäen Challenge Tour -kisassa aamupäivän parhaat pelaajat pelasivat todella paljon alle parin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Challenge Tour (@challengetour) jakama julkaisu

Johtotulos aamupäivän pelaajien jälkeen on peräti -11. Huikeasta tuloksesta vastasi Tanskan Marcus Helligkilde, jonka kierros sisälti 10 birdieä, yhden bogeyn ja yhden eaglen, joka syntyi päätösreiällä.

Kyseessä ei ole kuitenkaan Vierumäen Cooke Coursen uusi kenttäennätys, sillä kisassa oli voimassa siirtosääntö.

Kymppireiältä startannut tanskalainen on kiertueen rankingissa 30. sijalle, kauden paras sijoitus on toukokuussa Ruotsissa napattu toinen sija.

Tällä hetkellä 24-vuotiaalla on kolmen lyönnin johto. Toisena on Oliver Henningbøll, joten juuteilla on Vierumäellä kaksoisjohto avauskierroksen ollessa vielä kesken.

Kolmatta sijaa jakavat Espanjan Alfredo Garcia-Hereida ja Ruotsin Jens Dantorp tuloksella -7.

Ruuska ja Karlsson aamupäivän parhaat suomalaiset

Aamupäivän lähtijöistä parhaat suomalaiset olivat Rasmus Karlsson ja Lauri Ruuska, joiden avauskierros sujui neljä alle parin. Tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 18. sijaan.

Viisi birdieä ja yhden bogin tehnyt. Ruuska piti aloitustaan kohtuu hyvänä, parempaankin oli aineksia.

”Vieressä kaveri veti kahdeksan alle parin, niin periaatteessa oma kierros ei tuntunut kovin kummoiselta”, Ruuska kertoi kierroksen jälkeen.

”Aika helpot olosuhteet oli tänään. Tuulta ei paljon ollut ja griinit olivat helpot aamusta. Sain paljon putteja sisään ja pääsin hyville paikoille.”

Ruuska on tällä kaudella pelannut seitsemän Challenge Tourin kisaa, joista kolmessa hän on läpäissyt cutin. Kauden kohokohta on kuitenkin ollut toukokuussa Tanskassa pelattu European Tourin kisa. ET-debyytissään Ruuska sijoittui 25:nneksi.

Mikä on Ruuskalla sitten tavoitteena Vierumäen kotikisassa?

”Totta kai voitto on kiikarissa. Kenttä sopii omaan silmään ja peli tuntuu ihan fiksulta. Pitää pelata vaan hyvää omaa peliä, pitää bogit pois kortista ja tehdä birdiet silloin kun pitää”, Ruuska paljasti loppuviikon reseptinsä.

Katso videolta, mitkä olivat Laurin mietteet kierroksen jälkeen:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Kakko ei saanut ulosmitattua tulosta

Kokeneen Roope Kakon tulos syntyi kuuden birdien ja kolmen bogin värittämänä.  Tällä hetkellä se riittää jaettuun 31. sijaan, mutta tilanne elää koko ajan ja päivän mittaan sijoitus tullee hieman heikentymään.

Kakon peliä oli seuraamassa hänen valmentantajansa Mikael Piltz, joka harmitteli sitä, ettei Kakon wedge-peli ollut tänään iskussa. Samaa mieltä oli Kakko itsekin.

”En oikeastaan yhtään wedgeä saanut lähelle. Se pitäisi olla minulle kuitenkin se syömähammas, niitä pitäisi pystyä naputtamaan lähelle”, hän totesi.

”Peli oli ihan kunnossa, mutta tänään ei ihan saanut irti sitä, mitä oli ulosmitattavissa.”

Katso videolta, millä yksinkertaisella lääkkeellä Kakko lähtee huomenna korjaamaan wedge-peliään:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

”Tuskin se Helligkilde -44 alle parin pelaa”

Kakko oli myös tyytyväinen Cooke-kentän viheriöihin. Ennen kisaa hän toivoi, että viheriöistä tulisi mahdollisimman liukkaat ja torstaina pallo rulli jo paljon livakammin kuin esimerkiksi tiistaina.

”Viheriöt olivat nopeat ja tosi hyvät. Näki meidänkin ryhmästä, että joka ukko laittoi putteja sisään. Ne (hyvät viheriöt) selittävät sitä 11 alle tulosta”, Kakko sanoi.

Tässä videolla Challenge Tourin koostetta komeista upotuksista:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Challenge Tour (@challengetour) jakama julkaisu

Kakolla on tässä vaiheessa eroa kärkeen kahdeksan lyöntiä ja hyvin todennäköisesti iltapäivällä ei Helligkilden tulosta kukaan lyö.

Kisa on kuitenkin vasta alussa, ja Kakon mukaan ero on otettavissa kiinni.

”En usko, että se Helligkildekään pelaa 44 alle parin (koko kisaa). Nyt se mene tämän jälkeen nukkumaan ja miettii, kuinka mukavaa ja mehevää on. Jos se huomenna pystyy naputtamaan sellaiset neljä viisi alle parin, niin se on sitten jo viisitoista kuusitoista alle parin ja sitten se joutuu taas menemään nukkumaan ja miettimään, että sillä on sellainen mukava, miellyttävä johto siinä”, Kakko kuvaili sitä, kuinka huippukierroksen jälkeen kilpagolf muuttuu helposti henkisesti kamppailuksi itseään vastaan.

Kakko näkee myös, että yksi huipputulos kisan avauskierroksella panee myös muut pelaajat panemaan parastaan viimeisellä kolmella. Kakon mukaan huipputuloksia voi olla tulossa tällä viikolla myös muillekin.

Aamupäivällä kiertäneistä suomalaisista myös Elias Haavisto (-2) ja Antti Ahokas (-1) onnistuivat alittamaan parin. Ahokkaalla alku oli vaikea, sillä hän pelasi ensimmäiset viisi reikää neljä yli parin. Loput 11 reikää sujuivatkin sitten viisi alle parin, ja lopputulos leaderboardissa on punaisella.

Iltapäivän suomalaisista Matias Honkala, Oliver Lindell ja Kim Koivu ovat kierroksen alkuvaiheessa yhden alle parin. Kilpailun etenemistä voi seurata European Tourin sivuilta.

Tulospalvelusta

Etsi luettavaa