Hyppää sisältöön

Vieläkö muistat Matthew Wolffin? – Sam Burns nousisi voitolla maailmanlistalla yhdeksänneksi

Matthew Wolff hamuaa sunnuntaina voittoa Las Vegasin kisasta

Golfhuipuista ylivoimaisesti omintakeisimman svingin omaava 22-vuotias Wolff on ollut tasan vuoden tuloksellisesti kuutamolla. Las Vegasissa hänen kovin kilpakumppaninsa on toista perättäistä voittoa tavoitteleva Sam Burns.

Shriners Hospital for Childern Openissa on ennen viimeistä kierrosta kahdeksan pelaajaa neljän lyönnin sisällä. Tämän ryhmän ulkopuoleltakin voi kisan ykkönen sunnuntaina löytyä. Suurimman huomion keräävät ainakin kierroksen käynnistyessä edellisvuoden kakkonen, maailmanlistalla silloin 21-vuotiaana 12:ksi noussut Matthew Wolff, sekä jo kahdesti kalenterivuoden 2021 aikana voittanut Sam Burns.

Wolff on ollut tasan 12 kuukautta taka-alalla. Pelit eivät ole sujuneet ahkerasta kilpailemisesta huolimatta. Paras sijoitus on 17:s, maailmanlistalla sukellus on vienyt hänet sijalle 47. Vuodenvaihteessa paikka 50:n joukossa toisi varman paikan Mastersiin. 

Wolff voitti jo 20-vuotiaana kesällä 2019 3M Openin, jännittävässä loppuratkaisussa joutuivat taipumaan Bryson DeChambeau sekä yliopistovuosien kova pelikumppani Collin Morikawa.
Koranavuonna 2020 Wolff siirtyi kauden ja uransa ensimmäisessä majorissa, PGA Championshpissa johtoon viimeisenä päivänä, mutta joutui taipumaan lopussa neljänneksi. Syksyllä pelatussa toisessa majorissa, US Openissa hän johti kolmannen päivän jälkeen, mutta tuli sunnuntaina Bryson DeChambeaun tyrmäämäksi.

Seuraavassa kisassa, Shriners Hospital for Childern Openissa Wolff hävisi uusinnasa Skotlannin Martin Lairdille. Reilun 2,5 vuoden ajan PGA Touria pelannut Wolff tuskin kaatuu sunnuntaina kokemuksen puutteeseen. “On vaikea ennakoida mitä voittaminen vaatii sunnuntaina. Mikäli jatkan peliä, jota olen täällä kolmen kierroksen ajan esittänyt, uskon olevani lähellä sitä mitä tavoittelen”, Wolff pohti kolmannen kierroksensa jälkeen.

Kisaa johtaa 29-vuotias Adam Schenk, joka on koko urallaan ollut viidesti kymmenen joukossa, parhaimmillaan kahdesti neljäntenä.

Nouseeko Sam Burns Tiger Woodsin rinnalle

2000-luvulla oman kautensa kaksi ensimmäistä kilpailua on onnistunut voittamaan vain Tiger Woods. Hän teki sen kaudella 2000, ja uudelleen 2008. Rakettimaisen nousun PGA Tourin kärkipäähän on kalenterivuoden 2021 aikana tehnyt 25-vuotias Sam Burns. Voittoja on kaksi, kakkostiloja samoin. Maailmanlistalla hän on noussut 136 sijaa 18:ksi.

Mikäli kolmannelta sijalta, kaksi lyöntiä Schenkin takana oleva Burns voittaa sunnuntaina, hän nousee maailmanlistalla hämmästyttävästi jo yhdeksänneksi ja Tigerin rinnalle toiseksi mieheksi, joka on voittanut kauden (2021-2022) kaksi ensimmäistä kisaansa. Edellisviikolla hän oli paras Sanderson Farms Championshipissa.

C More näyttää kisan viimeisen päivän tapahtumat suorana lähetyksenä 00.00-03.00

 Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa