Hyppää sisältöön

Vieläkö muistat Alvaro Quirosin? – espanjalainen yleisönsuosikki pelaa voitosta Mallorcalla

Alvaro Quirosin odotettiin kasvavan Espanjan seuraavaksi supertähdeksi tasan kymmenen vuotta sitten

Quiros nousi parhaimmillaan maailmanlistalla 21:ksi kuuden voittonsa ansiosta, voitti ET:n draivikuninkuuden kolmasti ja oli asiantuntijoiden arvioissa ottamassa askelta supertähteyteen.

Espanjan 38-vuotiaan Alvaro Quirosin nimi on vielä niiden mielissä, jotka seurasivat huippugolfia 2000-luvun toisella puoliskolla, sekä vuosina 2010-2011.
191-senttisellä tyylikkäällä hymypojalla ET:n kaudet 2007-2011 tuottivat menestystä, jonka yleiseti odotettiin vievän hänet maailmanluokan tähdeksi.

Lyhyt kertaus saavutuksiin:

  • Quiros voitti ensimmäisen ET:n jäsenenä pelaamansa kiertueen kisan joulukuussa 2006
  • Hän oli tilastoissa ET:n pitkälyöntisin kolmen ensimmäisen kautensa aikana
  • Quiros voitti 2006- 2011 kuudesti: Dubai Desert Classic, Qatar Masters, Spanish Open,  Alfred Dunhill Championship, Portugal Masters ja ET:n finaalikisa, Dubai World Championship (2011)
  • Maailmanlistalla hän oli Dubain ykköstilan jälkeen 21. Yleisesti Quirosia pidettiin ”varmana” valintana seuraavan syksyn Ryder Cupiin.

Jyrkkä pudotus huipulta 

Viimeiset kymmenen vuottä ovat olleet kuitenkin kaikkea muuta kuin menestyksen täyttämiä.
Parhaillaan Mallorca Openia pelaava Quiros on maailmanlistalla 721. Kymmenen joukkoon hän ei ole sijoittunut kertaakaan sitten kesäkuussa 2019 Valderramassa pelatun  Andalucia Mastersin jälkeen. Tuolloin hän oli toinen. 

Perättäisiä sijoituksia kärkikymmenikön ulkopuolelle on peräti 53. Haasteet alkoivat kenttäpelin murenemisesta jo monta vuotta aiemmin.
Golfissa tulee nousuja sekä laskuja, Quirosin otteen täydellinen herpaantuminen tavalla, jota hän ei ole kyennyt oikaisemaan on kuitenkin jäänyt melkoiseksi mysteeriksi.

Quiros on kyennyt tuottamaan monasti muutaman reiän, jopa kierroksen tai kahden mittaisia huippujaksoja. Ei kuitenkaan edes sijoituksia kärkikymmenikköön lähes 2,5 vuoden aikana.

Santa Poncan kentällä Mallorca Openissa Quiros oli 10 reikää kolmatta kierrosta pelattuaan kärkipaikalla yhdessä Jeff Wintherin ja Sebastian Söderbergin kanssa.
Winther ja Söderberg olisivat voiton kautta lähes varmoja pelaajia Quirosin vuonna 2011voittamaan ET:n päätöskisaan Dubaissa.

Alvaro Quirosin mahdollinen ykköstila olisi ET:n ja yleisön kannalta iloisimpia yllätyksiä miesmuistiin. 

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Mallorca Openin suorana lauantaina kello 14.30-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa